Liepājā, 2.jūlijā Zemeņu festivāla ietvaros, Kungu ielas radošajā kvartālā tiks organizēts kūku konkurss, medijus informēja pašvaldība.

Konkursam aicināti pieteikties gan saimnieki, gan saimnieces, kuri ir gatavi sacensties savā konditorejas mākslā. Tehnika, kādā jāgatavo kūku, nav noteikta. Galvenais nosacījums, lai pamatsastāvdaļa ir zemenes, bet izstrādājums ir vismaz divus kilogramus smags.

No plkst. 12:00 līdz plkst. 13:00 Zemeņu festivāla apmeklētāji varēs aplūkot, nogaršot un, iespējams, arī uzzināt meistaru kulinārijas šedevru receptes. Uzvarētājs tiks noteikts pēc žūrijas un apmeklētāju balsojuma, ņemot vērā tādus kritērijus kā kūkas garšas bagātība, oriģinalitāte un vizuālais noformējums.

Pasākuma laikā norisināsies arī Zaļais tirdziņš, kurā ikviens varēs iegādāties dažādus no zemenēm pagatavotus produktus, amatnieku izstrādājumus un, protams, zemenes, uz dzīvā pavarda gatavosies arī saimnieces Dzintras Betleres zemeņu ķīselis, kuru nobaudīt varēs ikviens apmeklētājs.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kurzemes plānošanas reģions, Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas pilsētas dome un tūrisma aģentūra “Ap sauli”.

 

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube