Kā ziņo ārvalstu mediji, ASV, Lasvegasā novērsts atentāta mēģinājums pret Republikāņu partijas prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu (Donald Trump). 
Kāds jaunietis, kurš trīs dienas pirms tam praktizējies šaušanā un ieradies no Kalifornijas, apmeklējis priekšvēlēšanu pasākumu un mēģinājis policistam atņemt pistoli, lai, kā pats vēlāk atzinies, nošautu Trampu.
Potenciālais slepkava, kurš identificēts kā 20 gadus vecs Lielbritānijas pilsonis Maikls Sanfords (Michael Sanford), sacījis, ka vēlējies Trampa autogrāfu. Pietuvojies skatuvei, uz kuras uzstājās Baltā nama kandidāts, Sanfords sagrābis blakus stāvošā policista pistoli un centies to izraut no maksts. Viņš nekavējoties ticis apcietināts.
Sanfords atzinās, ka plānojies atentāta mēģinājumu jau vairāk kā gadu un nav ticējis, ka pēc tā paliks dzīvs.
Tiesa vēlāk viņu nolēma paturēt apcietinājumā, atzīstot par sabiedrībai bīstamu. Garīgās slimības šobrīd neesot konstatētas, taču viņam diagnosticēts autisms un zināms, ka pirms tam puisis jau mēģinājis izdarīt pašnāvību. Lasvegasas policija ziņoja, ka Sanfords nekur nestrādā, dzīvo treilerī un ASV uzturoties nelegāli. 
donalds_tramps2
Maikls Sanfords uz vietas tika aizturēts

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube