Ministru kabinets (MK) otrdien piešķīra 40 107 eiro Salacgrīvas pašvaldībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2016. gada janvārī vētras laikā radīto postījumu novēršanu uz ceļa Lielurgas–Otuži, aģentūra BNS noskaidroja MK.

Līdzekļi piešķirti no valsts budžeta programma “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Apsekojuma laikā konstatēts, ka Salacgrīvas novada pašvaldības ceļam Lieturgas – Otuži vietās, kur tas maksimāli piekļaujas stāvkrasta malai, šā gada janvārī notikušās vētras laikā ir izveidojušies izskalojumi (stāvkrasta erozija, nobrukšana). Izskalojumi ceļam Lieturgas – Otuži izveidojās divos posmos – pie īpašuma „Mincīči” un „Bērziņi”. Līdz ar to pārvietošanās pa minēto ceļu nav iespējama un bīstama satiksmes dalībniekiem.

Pamatojoties uz Salacgrīvas novada pašvaldības iesniegtajiem izmaksu apliecinošajiem dokumentiem, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2016.gada janvārī notikušās vētras laikā radīto postījumu novēršanu uz ceļa Lielurgas – Otuži Salacgrīvas novadā, kopā ir nepieciešami finanšu līdzekļi 57 296 euro apmērā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) uzdots minēto finansējumu pārskaitīt Salacgrīvas novada pašvaldībai pēc tam, kad pašvaldība būs iesniegusi attiecīgus dokumentus, kas apliecina, ka tā ir nodrošinājusi ne mazāk kā 30 procentus no finansējuma.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube