Kad ir runa par sērijveida slepkavām, mēs tās parasti asociējam ar vīriešiem. Un tas nav pārsteidzoši, jo tiešām liela daļa slepkavu – maniaku ir tieši stiprā dzimuma pārstāvji. Tomēr būtu aplami domāt, ka starp šiem cilvēkiem nav nevienas sievietes. Viņu, protams, nav daudz, toties dažu sieviešu noziegumi atšķiras ar īpašu nežēlību. Piedāvājam ielūkoties nežēlīgāko sieviešu – slepkavu topā un to izdarītajos noziegumos.

10. Beverlija Alita 

Valsts: Lielbritānija

Upuru skaits: 4 nogalināti, 9 slepkavības mēģinājumi

Sods: 13 mūža ieslodzījumi

Beverlija ir dzimusi 1968.gadā un 1991.gadā sāka strādāt par pediatrijas medmāsu. Vēl joprojām nav noskaidrots, kāpēc cilvēkam ar garīgām problēmām bija atļauts strādāt ar bērniem. Fakts ir tāds, ka agrīnā vecumā Beverlijai tika identificēti Minhauzena sindroma simptomi. Kā konstatēja izmeklētāji, tieši šie paši simptomi ir bijis iemesls noziegumiem. Ļoti īsā laikā – divos mēnešos Beverlija paveica 13 vardarbības aktus pret bērniem no viņas palātas. Visi bērni bija vecumā no septiņām nedēļām līdz pieciem gadiem. Četri no viņiem tika nogalināti, savukārt pārējiem brīnumainā kārtā izdevās izdzīvot. Medmāsa bērniem injicēja kālija hlorīdu vai insulīnu, lai izraisītu sirds apstāšanos, taču tiesā viņa savu vainu noliedza. Tomēr 1993.gadā Beverlija tika notiesāta, un viņas termiņš bija 13 mūža ieslodzījumi.

9. Eilīna Vornosa

Valsts: ASV

Upuru skaits: 7

Sods: Nāvessods

Eilīnai bija ļoti grūta bērnība, viņa uzauga nabadzīgā ģimenē ar disfunkcionālām problēmām. Kad meitenei bija 4 gadi, viņas māte Eilīnu kopā ar vecāko brāli audzināšanai nodeva saviem vecākiem. 14 gadu vecumā Eilīna tika patriekta no mājām, bet jau 15 gadu vecumā viņa klaiņoja apkārt un jau nodarbojās ar prostitūciju. Liktenis šai meitenei nav bijis viegls – viņu tiesāja par veikala aplaupīšanu, bet pēc tam arī par ieroču zagšanu. Laikā no 1989.-1990. gadam Eilīna Floridā nogalināja septiņus vīriešus. Visi upuri ir bijuši pusmūža autovadītāji, kas piekrituši ar meiteni iesaistīties seksuālās attiecībās. Tas nozīmē, ka viņa nogalināja savus potenciālos vai jau esošos klientus. Visas cietušo mašīnas tika atstātas mežā. Slepkavības ierocis bija 22 kalibra ierocis, ar kuru uz upuri tika izšauts vismaz divas reizes, parasti pat vairāk. Dažos gadījumos slepkava centās noslēpt pierādījumus.

8. Tamāra Ivanutina

Valsts: Krievija

Upuru skaits: 9

Sods: Nāvessods

Tamāra ir dzimusi daudzbērnu ģimenē (viņa bija viena no 6 bērniem), kurā vecāki saviem bērniem vienmēr centās ieskaidrot, ka galvenais dzīvē ir materiālais nodrošinājums.  1987.gada 17. un 18.martā vairāki skolēni un skolotāji nonāca slimnīcā ar aizdomām par saindēšanos ar ēdienu. Divi bērni un divi pieaugušie nomira gandrīz uzreiz, pārējie 9 cilvēki nonāca reanimācijā. Sākumā ārsti domāja, ka pie vainas ir zarnu infekcija, taču pēc kāda laika, kad cietušajiem sāka krist ārā mati, viņi saprata, ka tas nav īstais iemesls. Izmeklēšana atklāja, ka pārtiku ir saindējusi Tamāra, kas skolas kafejnīcā strādāja par trauku mazgātāju. Par iemeslu pati Tamāra min to, ka sestās klases skolnieki pēc pusdienošanas esot atteikušies sakopt aiz sevis galdus un krēslus, un viņa esot nolēmusi viņus “sodīt”.

7. Rozmarija Vesta

Valsts: ASV

Upuru skaits: 10

Sods: Mūža ieslodzījums

Kopā ar savu vīru Fredu Vestu Rozmarija pavedināja jaunas meitenes, vilinot pie sevis uz mājām, jo it kā meklējot aukli savam bērnam. Taču, nonākot mājās, pāris meitenes izvarojis un pēc tam nogalinājis. Rozmarija, kas bija 8 bērnu māte, esot bijusi prostitūta un seksuālā sadiste, kura guva baudu no sāpēm. Kopā ar vīru Rozmarija pastrādāja 10 slepkavības, tostarp nogalinot pati savu bērnu, kuras vārds bija Hetere.

6. Marija Fikačkova

Valsts: Čehija

Upuru skaits: 2 (pierādīti), kopumā vairāk par 10

Sods: Nāvessods

Marija piedzima 1936.gadā Čehijā. Viņa uzauga ļoti nabadzīgā ģimenē. Meitenes laulība arī nebija izdevusies. Marija strādāja slimnīcā par medmāsiņu, bija arī vecmāte. Bet 1960.gadā viņa tika apcietināta saistībā ar apsūdzībām par jaundzimušo nogalināšanu. Izrādījās, ka jau no 1957.gada viņa saviem upuriem sita pa galvu, kas izraisīja jaundzimušo nāvi dažu stundu laikā. Meitenes motīvs šādiem noziegumiem vēl joprojām nav zināms. Tiesai izdevās pierādīt tikai 2 slepkavības, bet ar to pietika, lai Marijai piespriestu augstāko sodu. Lēmuma izpildes laikā Marijai bija tikai 24 gadi.

5. Irina Gaidamačuka

Valsts: Krievija

Upuru skaits: 17

Sods: 20 gadu ieslodzījums

Šobrīd Irina uzskatāma par bīstamāko un asiņaināko masveida slepkavu pasaulē. Astoņu gadu laikā no 2002. – 2010.gadam viņa nogalināja 17 pensionārus vecumā no 61 līdz 86 gadiem. Slepkava rīkojās ļoti apdomīgi un piesardzīgi – viņa nogalināja savus upurus ar āmuru, pēc tam mainīja izskatu un noslēpa nozieguma pēdas. Dēļ tā Irina pat ieguva iesauku “Krasnoufimskas vilks”. Pirmstiesas laikā Irina atzinās savos nodarījumos un psihiatriskā ekspertīze norādīja uz to, ka viņai nav psihiatrisku problēmu. Par savu rīcību slepkava varēja iegūt daudz vairāk gadu, taču kriminālkodeks neļāva sievietēm piespriest mūža ieslodzījumus, tāpēc tiesa piesprieda tikai 20 gadus cietumā. Brīvībā Irinai ir jāiznāk 2030. gadā, 58 gadu vecumā.

4. Džeina Toppane

Valsts: ASV

Upuru skaits: 21

Sods: Ieslodzījums psihiatriskajā klīnikā

Džeina uzauga Masačūsetsā nabadzīgā ģimenē starp cilvēkiem ar psihiatriskām saslimšanām. 1863.gadā tēvs Džeinu ar māsu atdeva Bostonas patversmei, kur vēlāk meitenes pārsūtīja pie citām ģimenēm kā kalpus – mācekļus. 1885. gadā Džeina sāka studēt, lai kļūtu par medmāsu. Viņa savus pacientus izmantoja kā jūrascūciņas, eksperimentējot ar morfīnu un atropīnu, kas tika laists pacientu vēnās dažādās devās, lai vērotu, kā medikamenti ietekmē nervu sistēmu. Kad pacienti bija bezsamaņas stāvoklī, medmāsa ar viņiem arī guva seksuālu apmierinājumu. 1899.gadā Džeina nogalināja savu pusmāsu Elizabeti ar strihnīna devu.

1901.gadā viņa apkopa kādu vīru pēc sievas nāves (kuru Džeina pati bija nogalinājusi). Dažu mēnešu laikā viņa nogalināja pašu vīru un divas no viņa meitām. Pēc tam viņa atgriezās savā dzimtajā pilsētā, kurā rūpējās par savas adoptētās māsas vīru. Pa šo laiku iepriekš nogalinātā vīra ģimene pieprasīja toksikoloģisko pārbaudi, kurā atklāja, ka ģimenes locekļi tikuši noindēti. 1901.gada 26.oktobrī Džeina tika arestēta par slepkavību. No sākuma viņa atzinās tikai 11 slepkavībās, bet pēc tam arī visās atlikušajās slepkavībās. Tiesa atzina viņu par psihiski nelīdzsvarotu un piesprieda viņai “trako māju”, kur Džeinai jāpavada visa sava dzīve.

3. Bella Hannessa

Valsts: ASV

Upuru skaits: vairāk kā 40

Sods: nesagaidīja sodu

Par saviem noziegumiem Bella izpelnījusies iesaukas “Elles Bella” un “Melnā atraitne”. Viņa bija apaļīga un fiziski spēcīga sieviete: augumā viņa bija 183 centimetrus gara un svēra 90 kilogramus. Viņa pārsvarā nogalināja savu paziņu preciniekus, kā arī divas savas meitas – Mirtlu un Lūsiju. Iespējams, ka viņa bija arī saistīta ar sava vīra un viņu bērnu nāvēm. Galvenie Bellas motīvi bija dzīvības apdrošināšanas, nauda un citas vērtslietas, kā arī, protams, liecinieku likvidēšana.

Pašas “Melnās atraitnes” nāve vēl joprojām ir noslēpumu pilna: reiz noziedzniece pazuda, pēc kāda laika policija atrada viņas līķi bez galvas. Līķa piederība skaidri nav zināma, jo DNS analīzes nespēja sniegt pilnīgi drošus rezultātus.

2. Dženija Džonsa

Valsts: ASV

Upuru skaits: no 11 līdz 46

Sods: 99 gadu cietumsods
Laika posmā no 1971. līdz 1984. gadam, kad Dženija strādāja slimnīcā par medmāsu, klīda runas, ka viņa esot nogalinājusi no 11 līdz pat 46 bērniem, kas bijuši viņas uzraudzībā. Viņa bērniem veica injekcijas, lai izraisītu lēkmes, bet pēc tam pati viņus ārstēja, lai saņemtu uzslavu par labu darbu. Tomēr daudzi bērni pēc šādām darbībām neizdzīvoja. Precīzs slepkavību skaits nav zināms, jo visas medmāsas darbības dokumentos, kas glabājās slimnīcā, tika iznīcinātas, lai izvairītos no tālākas tiesāšanās. 1985.gadā Džeinija tika notiesāta uz 99 gadiem cietumā. Tomēr saskaņā ar vietējiem likumiem, dēļ cietuma pārapdzīvotības viņa tiks izlaista brīvībā 2017.gadā.

1. Delfina un Marija de Hesus Gonsales

Valsts: Meksika

Upuru skaits: 110

Sods: 40 gadu cietumsods

Pilsētā San Francisko del Rinkon, kas atrodas 200 kilometrus no Mehiko pilsētas, māsām Gonsalesām atradās rančo, kas tautā tika saukts par “Elles bordeli”. Pēc sludinājuma, ka tiek meklētas viesmīles, māsas ievilināja meitenes savā rančo un lika nodarboties ar piespiedu prostitūciju, apkalpojot klientus cauru diennakti. Meitenes ilgu laiku tika turētas drausmīgos apstākļos, viņas tika tik tikko barotas, tādēļ prostitūtas bieži slimoja. Daudzas tika sapumpētas ar kokaīnu vai heroīnu, un pēc tam piekautas. Kad prostitūtas saslima vai savādākā veidā vienkārši vairs nespēja apkalpot klientus, māsas no viņām vienkārši atbrīvojās. Turklāt māsas arī mēdza nogalināt dažus naudīgus klientus. Nogalināt cilvēkus māsām palīdzēja divas citas meitenes – Karmena un Marija Luīza. Viņas bija neuzbāzīgas un neviens pat nenojauta par sadarbošanos ar māsām. Kad policija beidzot ieradās rančo, viņi tur konstatēja duci prostitūtu ar nopietnām saslimšanām, 80 meiteņu un 11 klientu līķus, kā arī daudzus no mirušo dzimušajiem bērniem.

 

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube