Eiropas Savienībai (ES) ir svarīgi nesodīt Lielbritāniju par izvēli referendumā, aģentūrai BNS pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Viņa norādīja, ka referenduma rezultāts bija pārsteigums, tomēr patlaban ir piemērota situācija, kad pašai ES izvērtēt savus trūkumus un domāt, kā pilnveidot lēmumu pieņemšanas procesus Briselē.

Vienlaikus ministre piebilda, ka tas attiecas arī uz Latviju. Jau gadiem tiek runāts par strukturālām reformām tādās jomās kā veselība un izglītība, taču paveiktais nav pietiekošs.

Reizniece-Ozola arī atzīmēja, ka patlaban ir būtiski atrast līderi Lielbritānijā, kurš, ņemot vērā premjera Deivida Kamerona demisiju, būtu gatavs vadīt Apvienoto Karalisti tālāk, respektējot iedzīvotāju izvēli un izprotot valsts attīstības scenārijus.

Jau vēstīja, ka Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku. Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES – 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube