Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) palielinās konkurenci, bet sniegs arī jaunas iespējas,  pauda Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības kameras valde.

Pēc organizācijas pārstāvju teiktā, Latvijas valstspiederīgie, kas pašlaik strādā un uzturas Lielbritānijā būs atkarīgi no darba devēja un paša personīgajām iespējām, kā arī izveicības darba tirgū. Cilvēki no Latvijas gan vienmēr esot bijuši pietiekami konkurētspējīgi Lielbritānijas darba tirgū, jo uzkrājuši pieredzi, ejot cauri dažādām ekonomikas krīzēm un satricinājumiem.

Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības kameras valde norāda, ka jau pašlaik ir dažādi ierobežojumi jauniem ieceļotajiem Lielbritānijā, kas vēlas strādāt šajā valstī. Sarežģītāk esot iegūt “National insurance”, lai varētu oficiāli uzsākt darba gaitas Lielbritānijā. Šie ierobežojumi paliks spēkā attiecībā uz personām, kas vēlas uzsākt darba gaitas Lielbritānijā, bet nerezidē šajā valstī. Tāpat arī ES tiesības turpinās būt saistošas Lielbritānijai, līdz tā juridiski būs atstājusi ES.

Grūtāk organizācijai esot spriest par Latvijas uzņēmumu nākotni Lielbritānijā, jo katrs uzņēmums esot unikāls un individuāls. Tirdzniecības kamera uzskata, ka Latvijas uzņēmumi pielāgosies konkrētai situācijai un pieņems savus stratēģijas lēmumus, jo tā tas notiek uzņēmējdarbības vidē. Tikai laika gaitā būšot iespējams novērot, kādas jaunas iespējas pavērsies Latvijas uzņēmumiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku. Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES – 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube