Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde trešdien, 29.jūnijā, Baltijas jūrā pie Ventspils ostas organizēs starptautiskas operatīvi – taktiskās mācības “Ronis 2016”, uzzināja robežsardzē.

Mācību mērķis ir stiprināt robežsardzes Ventspils pārvaldes un kaimiņvalstu sadarbību jūras robežas uzraudzības jomā un apmainīties ar Baltijas jūras valstu robežapsardzības dalībvalstu (Baltic Sea Region Border Control Cooperation, BSRBCC) pieredzi.

Galvenais uzdevums mācībās ir kuģošanas līdzekļu apkalpju teorētisko un praktisko zināšanu pārbaude. Mācību laikā dažādās grūtības pakāpēs tiks veikta struktūrvienību pārbaude, Baltijas jūras reģiona valstu informēšana un iesaistīšana ārkārtas situācijās, kuģošanas līdzekļa atklāšana ar videonovērošanas palīdzību, cilvēku meklēšanas un glābšanas pasākumu izpilde, kā arī paslēptu nelegālo imigrantu meklēšana un cietušo transportēšana uz Ventspils ostu.

Operatīvi taktiskās mācības paredzēts pietuvināt reāliem apstākļiem, balstoties uz Valsts robežsardzes iegūto pieredzi starptautiskajās misijās nelegālas imigrācijas apkarošanā uz Eiropas Savienības ārējās jūras robežas Vidusjūras reģionā. Nelegālo imigrantu imitētājiem tiks speciāli sagatavots atbilstošs ārējais izskats, rīcības modelis, kā arī personas leģenda.

Mācībās tiks iesaistīti robežsardzes Ventspils pārvaldes, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Polijas sadarbības institūciju kuģošanas līdzekļi un robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters.

Savukārt 30.jūnijā no plkst.10 līdz 14 notiks Atvērto durvju diena, kurā ikvienam būs iespēja apskatīt robežsardzes Ventspils pārvaldes kuģošanas līdzekļus, kā arī ar Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Somijas sadarbības institūciju tehniku, kas atradīsies Ventspils ostas promenādē. Somu spēki Ventspilī ieradīsies ar savu jaunāko kuģi, kurš ir 97 metrus garš, ar lielu helikoptera nosēšanās laukumu.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube