Otrdienas vakarā Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā, Ataturka lidostā, nogranduši divi sprādzieni, kuros gājuši bojā vismaz desmit cilvēki, bet vairāki desmiti ievainoti, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka sprādzienos un apšaudē bijā gājuši vismaz 10 cilvēki, bet vēl vismaz 40 tikuši ievainoti. Īsi pēc pusnakts, ziņas par cietušo un bojā gājušo upuru skaitu, avotos ir pretrunīgas.

Turcijas tieslietu ministrs Bekirs Bozda paziņojis, ka uzbrucējs pie ieejas lidostas starptautiskajā terminālī, kur notiek drošības kontrole, atklājis uguni no automāta un pēc tam uzspridzinājies. Bet pēc aģentūras AP informācijas spriežot, kāda cita amatpersona darījusi zināmu, ka pie ieejas terminālī uzspridzinājušies divi teroristi pašnāvnieki. Šī amatpersona, kas vēlējusies palikt anonīma, atsaukusies uz Iekšlietu ministrijas rīcībā esošo informāciju.

Pēc sprādzieniem Ataturka lidostā, kas ir lielākā no divām Stambulas lidostām, pārtraukta lidmašīnu izlidošana.

Savukārt Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajā “Twitter” vēsta, ka Ārlietu ministrija (ĀM) rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai pēc sprādzieniem lidostā. Ministrs arī izsaka līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem.

Pagaidām ĀM rīcībā nav informācijas par cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bFwTrsDZ7Rk

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube