Pedagogi sociālās korekcijas izglītības iestādēs saņems piemaksu 30% apmērā, bet speciālajās izglītības iestādēs 10% apmērā no mēneša algas, liecina Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par pedagogu darba samaksas noteikumiem.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais noteikumu projektā paredz atalgojuma piemaksas pedagogiem par darbu īpašos apstākļos. Noteikts, ka visās speciālajās izglītības iestādēs un speciālajās klasēs strādājošiem pedagogiem būs 10% piemaksa, bet speciālo izglītības iestāžu administrācijai tā būs 20% apmērā no mēneša algas.

Tāpat paredzēts, ka pedagogi sociālās korekcijas iestādēs, kurās nepilngadīgie ievietoti ar tiesas nolēmumu, kā arī vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu pedagogii, kuri izglītības programmas īsteno ieslodzījuma vietās, saņems papildu maksas 30% apmērā no mēneša algas.

Turpretī no šī brīža pedagogu atalgojuma sistēmas projektā saglabātas piemaksas valsts ģimnāziju un profesionālās izglītības kompetences centru pedagogiem, kuri īsteno reģionālā metodiskā centra un pedagogu tālākizglītības centra funkcijas. Šiem skolotājiem paredzēta piemaksa 10% apmērā no mēneša darba algas. Saskaņā ar MK noteikumiem par profesionālās izglītības kompetences centriem izglītības iestādes direktors, nosakot skolotāja piemaksu, izvērtē pedagoga devumu reģionālā metodiskā centra un pedagogu tālākizglītības centra funkciju īstenošanā.

Jau ziņots, ka pedagogu atalgojuma modeļa projektu 4.jūlijā skatīs Ministru kabineta komitejā, bet 5.jūlijā – MK sēdē.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube