Cēsīs notiekošajā sarunu festivālā “Lampa” bērniem tiks piedāvāta plaša programma, kurā būs izglītojošas rotaļas, zinātnes teātris un virvju nobraucieni, informēja festivāla rīkotāju pārstāve Alise Podniece.

Lai vecāki varētu pilnvērtīgi nodoties plašajai festivāla programmai un sarunām, abu festivāla dienu garumā darbosies mini “Lampa” – speciāli bērniem veidota programma, kas auklīšu gādībā piedāvās aktivitātes gan pašiem mazākajiem, gan arī lielākiem festivāla dalībniekiem.

Par mini “Lampas” kāpelēšanas un rāpšanās garu parūpēsies bērnu un jauniešu organizācija “Jaunie Vanagi”, apkārtējās vides un pasaules izzināšanu rosinās “Latvijas Mazpulki”, bet radošo domas lidojumu realizēt dzīvē palīdzēs “Cēsu Jaunā skola”, savukārt bērnu prāta šūniņas darbinās projekts “Start(IT)”.

Papildu speciāli iekārtotajai mini “Lampas” teltij abas dienas bērniem veltītas aktivitātes notiks arī visā festivāla teritorijā. “Swedbank” izglītības skatuve jaunos cilvēkus gaidīs uz aizraujošu zinātnes teātri “Laboratorium.lv” fizikas un ķīmijas šovprogrammu, kas, bērniem spēlējoties un eksperimentējot, radīs jaunus priekšstatus par pasauli un zinātni. Dabaszinātnes turpināt apgūt varēs arī olimpiādē amerikāņu stilā, kur jaunieši sacentīsies, atbildot uz jautājumiem par bioloģijas, ķīmijas, fizikas un matemātikas tēmām.

Tie, kas vēl nav sākuši skolas gaitas vai mācās sākumskolā, Latgales teltī īpašā meistarklasē būs aicināti iejusties pasaku varoņu tēlos, lai šādi ne tikai rotaļātos, bet arī kopīgi sportotu. Tāpat īpaši mazajiem būs sarūpēta nodarbība, kurā viņi mācīsies caur rotaļu. Tāpat visa vecuma apmeklētāji varēs nodoties galda spēlēm un spēļu turnīriem “Katanas ieceļotāji”, “Sabotieris”, “Carcassonne”, “Logic Cards”.

Sarunu festivāls “Lampa” notiks 1.jūlijā un 2.jūlijā Cēsu pils parkā. Festivālu veido ap 150 pasākumu, kas ir dažādu formu un veltīti visdažādākajām tēmām. Pasākumus rīko vairāk nekā 80 organizācijas ar mērķi stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube