Kā ziņots Valsts policijas facebook kontā, šodien, 28. jūnijā, Valsts policijas koledžas teritorijā notika policijas jauno automašīnu prezentācija, kuras laikā klātesošajiem tika sniegta informācija par jaunajām automašīnām.

Šā gada 10. februārī tika noslēgts līgums ar SIA SEB līzings par 473 transportlīdzekļu nomu. Savukārt 12. februārī noslēgts līgums ar SIA A26 par 98 transportlīdzekļu nomu. 23. februārī noslēgts iepirkuma līgums ar SIA Pilna servisa līzings un SIA Karlo Motors par 184 transportlīdzekļu nomu.
Kopējā nomas maksa par 755 transportlīdzekļiem nomas periodā ir 22 481 971,20 EUR bez PVN un tās paredzēts pieņemt turējumā un lietošanā ne vēlāk kā 2017. gada augustā. Lielāko daļu, jeb 507 jaunās automašīnas paredzēts pieņemt lietošanā jau šogad, savukārt 2017. gadā vēl 248 automašīnas

Nomājamo transportlīdzekļu skaitā ir tādas automašīnu markas kā Opel Mokka, Opel Insignia, Renault Trafic, Citroen Jumpy, Škoda Octavia, Volkswagen Amarok, Renault Kangoo, Dacia Dokker, Fiat, Ford Mondeo, KIA Ceed.

Šobrīd saņemtās automašīnas savā ikdienas darbā izmantos Kārtības policija un Kriminālpolicija, savukārt nākamgad automašīnas paredzēts saņemt ceļu policijas vajadzībām. Lielākā daļa apvidus automašīnu tiks izmantotas reģionos, kur dažkārt nākas pārvietoties pa sliktiem vai grūti izbraucamiem ceļiem.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube