Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) nav saņēmusi informāciju no Krievijas par iespējamu vēstnieka maiņu, sacīja ĀM preses sekretārs – vēstnieks Raimonds Jansons.

Viņš norādīja, ka diplomātiskajā praksē ir ierasts – vispirms tiek saņemts paziņojums par esošā vēstnieka termiņa beigām. Pēc Jansona teiktā, paziņojums, ka Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs grasītos beigt savu darbu mūsu valstī, līdz šim nav ticis saņemts.

ĀM pārstāvis paskaidroja, ka arī pēc tam, kad vēstnieka darbs noslēdzas, vēstniecības var strādāt kādu laiku, piemēram, vēstnieka vietnieka vadībā. Pēc tam tā valsts, kura nosūta vēstnieku, oficiāli paziņo par kandidātu. Latvijas atbildīgās iestādes to izskata un sniedz savu piekrišanu. Pēc tam vēstniekam ir jāsaņem pilnvarojuma vēstules no attiecīgās valsts vadītāja, kuras tiek iesniegtas Latvijas Valsts prezidentam.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Krievijas Valsts domes starptautisko attiecību komiteja aizvadītajā nedēļā atbalstīja pašreizējā Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieka Jevgeņija Lukjanova kandidatūru Krievijas vēstnieka Latvijā amatam, ziņu aģentūru TASS informējis avots, kas pieda

“Atbalstīta Lukjanova kandidatūra Krievijas vēstnieka Latvijā amatam. Viņš šobrīd ieņem Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieka amatu,” stāstījis aģentūras avots. Lukjanova kandidatūra vēl ir jāizskata parlamenta augšpalātas – Federācijas padomes – starptautisko attiecību komitejai. Kandidātu amatā iecels prezidents.

Patlaban Krievijas vēstnieks Latvijā ir Aleksandrs Vešņakovs. Viņš šajā amatā ir kopš 2008.gada. Laikraksts “Kommersant” vēstīja, ka Vešņakovs amatu varētu pamest jau vistuvākajā laikā.

Lukjanovs dzimis 1951.gada 10.septembrī Sanktpēterburgā (toreizējā Ļeņingradā). No 2010.līdz 2012.gadam Lukjanovs bija Krievijas Drošības padomes sekretāra palīgs, bet kopš 2012.gada – Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks. Lukjanovs ir Krievijas Drošības padomes zinātniskās padomes loceklis, globālo problēmu un starptautiskās drošības sekcijas līdzpriekšsēdētājs.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube