Latvijā trešdien divu dienu darba vizītē ieradīsies Vācijas Sauszemes spēku komandieris ģenerālis Jorgs Follmers (Jörg Vollmer),  uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Ģenerālis Follmers vizītes laikā tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri (NBS) ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, Sauszemes spēku kājnieku brigādes vadību un citām bruņoto spēku amatpersonām, kā arī ar NATO spēku integrācijas vienības Latvijā komandieri pulkvedi Ēriku Nagli.

Tikšanās laikā tiks pārrunāta Latvijas un Vācijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā, aktualitātes, kas saistītas ar gatavošanos NATO samitam Varšavā, kā arī drošības situācija reģionā.

Graube šā gada martā uzturējās darba vizītē Berlīnē, Vācijā, kur tikās ar Vācijas bruņoto spēku vadību. Tiekoties ar Vācijas bruņoto spēku vadību, bruņoto spēku komandieris guva apstiprinājumu, ka, pastiprinot alianses spēku klātbūtni tās austrumu pierobežā, arī šogad Latvijā ieradīsies Vācijas bruņoto spēku vienība.

Vācijas gaisa spēki piedalās NATO īstenotajā patrulēšanas operācijā Baltijas valstu gaisa telpā, rotācijas kārtībā nodrošinot pastāvīgu vienību klātbūtni Baltijas reģionā. Īstenojot sabiedroto spēku klātbūtni saskaņā ar NATO samitā Velsā pieņemtajiem lēmumiem par reģionālās drošības stiprināšanu alianses austrumu pierobežā, jau 2015. gada rudenī Latvijā uzturējās Vācijas bruņoto spēku 37.mehanizētās kājnieku brigādes vienība ar kājnieku kaujas mašīnām “Marder,” intensīvi piedaloties militārās mācībās un treniņos kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu karavīriem, norāda AM.

Informācija : BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube