Tiem, kas vēl tikai grasās doties uz pirmo romantisko satikšanos, speciālisti ir snieguši padomus, kā nenobiedēt cilvēku, ar kuru norunāts randiņš. Jo kā jau reiz teikusi slavenā Koko Šanele, “jums nebūs otras iespējas radīt par sevi pirmo iespaidu”.

Zinātnieki veica pētījumu un noskaidroja, kādas krāsas apģērbā pilnīgi noteikti nevajadzētu doties uz pirmo tikšanos ar sev simpatizējošu cilvēku. Lai cik dīvaini nešķistu, pirmajā vietā ierindojusies oranžā krāsa. Lai arī kopumā tā tiek uzskatīta par pozitīvu un optimistisku, romantiskajā uztverē tā asociējas ar kaut ko “lētu”. Iespējams, savu lomu šeit nospēlējis ceļu darbinieku, remontstrādnieku un citu darbinieku uniformas, kā arī asociācijas ar Amerikas cietumu ieslodzīto apģērbu, kas arī ir oranžā krāsā.

 

oranza_meitene

 

Otrajā vietā iekļuvusi dzeltenā krāsa, lai arī tā ir spilgta, saulaina un absolūti noteikti piesaista apkārtējo uzmanību, vairums cilvēku, kas piedalījās pētījumā, asociēja to ar egoismu.

dzeltena_meitene

Trešajā anti – krāsu topā iekļuvusi brūnā krāsa. Kā uzskata psiholoģe Džūdija Skota – Kemisa, viena no pētījuma autorēm, cilvēki neapzināti asociē šo krāsu ar pedantiskumu, nomāktību un garlaicību, kas romantiskām attiecībām gluži vienkārši ir nāvējoši.

 

bruns_dzeks

 

 

 

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube