Šodien, 29.jūnijā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja LNMM direktore Māra Lāce, muzeja patrons, SIA Alfor valdes priekšsēdētājs Janis Zuzāns un SIA Kultūras projektu aģentūras INDIE valdes locekle Daiga Rudzāte parakstīja nodomu protokolu, liekot pamatu Purvīša balvas tradīcijas turpināšanai uz nākamajiem desmit gadiem.

Purvīša balva tika iedibināta 2008.gadā ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus Latvijas vizuālajā mākslā. “Manā skatījumā šī balva savā pasniegšanas procesā ir maksimāli demokrātiska un maksimāli objektīva,” saka Māra Lāce.  Šī ir vienīgā mākslas balva Baltijā, kas dod prikroku procesa izvērtējumu. 2 gadu garumā darbojas ekspertu grupa, kas skatās, vērtē un diskutē par mākslinieku darba procesu. Tieši tāpēc ir panākta vienotība par to, ka Purvīša balva tiks pasniegta arī nākamos 10 gadus – vēl 5 māksliniekiem.

2017.gada februārī tiks pasniegta jau piektā balva, kuras apjoms ir 28 500 EUR, un tas ir līdz šim lielākais vizuālās mākslas apbalvojums Latvijā un Baltijā.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube