Intervētājs Larijs Kings (Larry King) ar Stīvenu Hokingsu sarunājās pirms sešiem gadiem, kad Hokings brīdināja, ka cilvēce ir nolemta mūsu pašu “alkatībai un muļķībai”. Šis pats intervētājs runāja ar angļu zinātnieku pirms pāris dienām, lai noskaidrotu, vai šajā situācijā ir manāms kāds progress, uz ko viņš atbildēja: “Cilvēce, protams, nav progresējusi alkatībā un muļķībā.”

Pasaules zināmākais fizikas teorētiķis uzsvēra tādas problēmas kā piesārņojumu un pārapdzīvotību, sakot: “Kopš mūsu pēdējās intervijas pasaules iedzīvotāju skaits ir pieaudzis par pusmiljardu, un pagaidām izskatās, ka tas turpinās pieaugt. Šādi turpinot, līdz 2100.gadam pasaulē būs jau 11 miljradi iedzīvotāju. Gaisa piesārņojums pēdējo piecu gadu laikā ir pieaudzis par 8 procentiem. Vairāk kā 80% urbānās vides iedzīvotāji ir pakļauti nedrošam gaisa piesārņojuma līmenim.”

Hokings arī uzsvēra ļoti lielu 21.gadsimta problēmu pasaulē – tas ir mākslīgais intelekts un mašīnu attīstība un pieaugums: “Mākslīgajam intelektam ir potenciāls attīstīties ātrāk nekā cilvēkiem. Teorētiski drīzumā mākslīgais intelekts drīzumā varētu pastāvēt vienādā līmenī ar cilvēkiem.” Viņš brīdina: “Kad mašīna sasniedz kritisko līmeni sevis attīstībā, mēs nevaram paredzēt, vai šīs mašīnas mērķis atbilst mūsējiem.”

Vairāk par Stīvena Hokingsa dzīvi vari lasīt Šeit

Intervijā Hokings stāstīja arī par, viņaprāt, interesantāko un pārsteidzošāko atklājumu, kādu viņš ir veicis. Interviju ar Stīvenu Hokingsu vari arī noskatīties šeit:

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube