Latvijas valstspiederīgais otrdien notikušajā Stambulas teroraktā guvis vieglus miesas bojājumus, liecina apdrošināšanas sabiedrībā “Balta” iesniegtais pieteikums atlīdzības saņemšanai.

Uzņēmumā aģentūru BNS informēja, ka šī atlīdzības izmaksa būs pirmā, kas saistīta ar terorisma riska segumu. Apdrošinātājs sazinājies ar cietušo un sniedzis nepieciešamo atbalstu.

“Četru mēnešu laikā esam izsnieguši 17 095 ceļojumu apdrošināšanas polises, kurās iekļauts šis risks. Stambulas terorakts ir pirmais, kad esam saņēmuši atlīdzības pieteikumu no teroraktā cietuša Latvijas valstspiederīgā, kurš guvis vieglus miesas bojājumus. Esam sazinājušies ar klientu, lai noskaidrotu lietas apstākļus un sniegtu nepieciešamo atbalstu. Šī pieredze atkārtoti apliecina – mūsdienu pasaulē terorisms ir nopietns risks, un tā iekļaušanai ceļojumu apdrošināšanas polisēs būtu jābūt obligātam nosacījumam,” stāstīja apdrošināšanas sabiedrības “Balta” valdes loceklis un atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem un teroristu sarīkotajā apšaudē gāja bojā 42 cilvēki, bet ievainoti tika 230. Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

Pagaidām par teroraktu neviens nav uzņēmies atbildību. Ārlietu ministrijā iepriekš informēja, ka nav ziņu, ka bojāgājušo vai ievainoto vidū ir Latvijas pilsoņi.

Informācija:BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube