Biežākais iemesls smagu un kropļojošu traumu gūšanai ir alkohola lietošana, strādājot ar dažādiem asiem instrumentiem, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pārstāve Inguna Potetinova.

Potetinova norādīja, ka traumu skaits, kas saistīts ar dažādas dārza tehnikas izmantošanu nesamazinās, neskatoties uz atkārtotiem ārstu brīdinājumiem. Katru dienu RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā tiek nogādāti vairāki pacienti ar traumām, kuras izraisījusi cilvēku neuzmanīga un vieglprātīga rīcība ar dažādiem dārza darbu instrumentiem.

Biežākais iemesls traumām, ir alkohola lietošana, strādājot ar zāģiem, cirvjiem, pašrocīgi pielāgotām leņķa slīpmašīnām tam neparedzētiem darbiem, zāles pļāvējiem. Potetinova norādīja, ka bieži tās ir dragāta rakstura brūces, kas nozīmē, ka ir ierobežota iespējas palīdzēt un cilvēks var zaudēt pirkstus vai to galus, kā arī gūt smagus kropļojošus defektus uz visu atlikušo dzīvi.

Potetinova skaidroja, ka pacientu skaits strauji pieaug pavasara sākumā, un no dažādām traumām nav pasargāti arī bērni, kuri vasaras brīvlaikā nereti atrodas bez pieaugušo uzmanības un aizpilda brīvo laiku ar vecumam neatbilstošām aktivitātēm.

RAKUS norādīja, ka, lai samazinātu traumu skaitu un bīstamās situācijas, nedrīkst strādāt alkohola reibumā, jāuzmana savi bērni, tehniku jāizmanto tikai tam paredzētiem mērķiem un remontu ieteicams uzticēt profesionāļiem.

Informācija:BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube