Ventspils ar 1.jūliju kļuvusi par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) prezidējošo pilsētu, informēja LLPA sabiedrisko attiecību konsultante Dagnija Dižbite-Svarinska.

Prezidējošās pilsētas prezidentūras maiņa notiek reizi gadā rotācijas kārtībā. Līdz šim LLPA prezidējošā pilsēta bija Rīga, vēstīts asociācijas mājaslapā.

Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors, Saeimas deputāts Viktors Valainis (“Vienotība”) norādīja, ka aizvadītajā gadā ir veiksmīgi izdevies aizstāvēt lielo pašvaldību intereses, lai arī notikušas asas cīņas par Eiropas Savienības fondu apguves jautājumiem.

“Mēs esam gandarīti, ka ir izdevies noturēt kopīgu viedokli un būt vienotiem, aizstāvot lielo pilsētu iedzīvotāju un uzņēmēju intereses. Tieši lielās pilsētas valstī ir nozīmīgākais ekonomikas dzinējspēks, tādēļ jo svarīgāk ir attīstīt un pareizi pārvaldīt pilsētu izaugsmi un darbību nākotnē,” uzsvēra Valainis.

Tāpat lielo pilsētu vadītāji ir apstiprinājuši LLPA darbības plānu tālākajam darbam, izvirzot vairākus prioritārus virzienus, kas svarīgi lielo pilsētu pašvaldību iedzīvotājiem, tai skaitā pašvaldību attīstības jautājumi, pilsētu finanšu jautājumi, izglītības jautājumi, juridiska satura jautājumi, sociālie un veselības jautājumi, apsaimniekošanas jautājumi un sabiedriskās drošības un kārtības jautājumi.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001.gada 23. augustā, lai veidotu ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko kontaktu un kultūras jomā starp Latvijas lielo pilsētu pašvaldībām. LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas — Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.

Informācija:BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube