Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa dzīvesbiedre Iveta Vējone dzimšanas dienu svin 4.jūlijā un šodien kundze atzīmē savu piecdesmito jubileju. Daudz laimes!

 

Iveta Vējone ir absolvējusi Madonas 1.vidusskolu, studējusi Liepājas Pedagoģiskajā institūtā sākumskolas pedagoga specialitātē. Pēc augstskolas absolvēšanas strādājusi par sākumskolas skolotāju Madonas 1.vidusskolā.

Iveta Vējone dzīvesbiedra prezidentūras laikā par savām atbalsta prioritātēm izvirzījusi izglītības un sociālās jomas projektus, atbalstu bērniem, tajā skaitā ar īpašām vajadzībām un bez vecāku gādības palikušajiem.
“Esmu apguvusi pedagoģes profesiju, tāpēc manis atbalstītie projekti būs saistīti ar bērniem. Bērni ir mana prioritāte,” – atzīst Vējones kundze.
vejone2

Skolotājas darbs

 

Pedagoģes dotības un īpaši saikni ar bērniem Iveta Vējone apjautusi jau brīdī, kad mācījusies vidusskolā, kur Skolotāju dienās kā vecāko klašu skolniece viņa vadīja mācību stundas skolas biedriem. „Parasti strādāju ar pašiem mazākajiem – no pirmās līdz ceturtajai klasei,” – atceras prezidenta kundze. Tādēļ likumsakarīga šķitusi izvēle par labu sākumskolas skolotāja profesijai.

Par skolotājas darbu Iveta Vējone saka: „Skolotājiem visu mūžu ir jāmācās. Nedrīkst aprobežoties ar augstskolas pabeigšanu, jo mācību metodes nepārtraukti attīstās. Ja vēlies būt labs skolotājs, tad ir jāprot aizraut skolēnus.”

Vēlāk, kopā ar ģimeni pārceļoties uz Ogri, Iveta Vējone darbojās vides aizsardzības jomā. Viņa strādāja ar Daugavas krastu nostiprināšanas, atkritumu apsaimniekošanas un citiem ar vides jomu saistītiem projektiem.

vejone3

 

Atbalsta prioritātes

Izvirzot izglītības un sociālās jomas projektus un atbalstu bērniem kā  savas atbalsta prioritātes, Valsts prezidenta kundze kļuvusi par patronesi vairākiem projektiem:

Iveta Vējone īpaši novērtē SOS bērnu ciematu ideju. Šajos ciematos bērni jūtas kā mājās un iepazīst īstu ģimenes dzīvi. “SOS bērnu ciematos bērni visu dara kā ģimenē – viņus audzina mamma, viņi palīdz gatavot ēst un uzkopt māju,” – stāsta Iveta Vējone.

Pavadot Valsts prezidentu reģionālajās vizītēs, Iveta Vējone ieplāno vietējo bērnudārzu, skolu vai sociālās aprūpes iestāžu apmeklējumus, kuru laikā iepazīstas ar šo iestāžu darbu un galvenajām problēmām. “Apmeklējot dažādas vietas visā Latvijā, tu jūti cilvēku attieksmi. Es nevaru sniegt materiālu palīdzību, bet varu atbalstīt ar padomu un iesaisti,” saka Valsts prezidenta kundze.

vejone1

 

Ģimene un vaļasprieki

Iveta un Raimonds Vējoņi iepazinās skolas gados, vidusskolā mācoties vienā klasē. 1986.gadā Iveta un Raimonds Vējoņi nodibināja ģimeni, kurā ir uzauguši divi dēli. Brīvajos brīžos Iveta Vējone aizraujas ar dārza darbiem, kopjot vecāku puķu dārzu Ķegumā. Vējones kundzei tuvas ir arī balles dejas un grāmatu lasīšana – īpaši ievērojamu cilvēku biogrāfijas, detektīvromāni un ceļojumu apraksti.

 

Informācija sagatavota sadarbībā ar www.president.lv

Foto: Rīta Kafija un BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube