Nākamreiz, kad paņemsi rokās kādu no savām grima otām un sniegsies pēc jaunās kontūrēšānas paletes, lai līdzinātos kādai skaistulei no Instagram, pajautā sev, vai tā tiešām esi tu un vai tas tev ir nepieciešams.

Tāpat kā apģērbs un matu griezums, skaistums katram ir kas īpašs un personisks. Skaistuma principi, kas ir pieņemami tavai draudzenei, tādi var nešķist tev un otrādi. Taču, kad mēs visi sekojam vieniem un tiem pašiem slavenību vai grima mākslinieku kontiem, mūsu sejas un izskats kļūst vienāds (gluži kā Kardašjanām).

Skaistumkopšanas ekspertiem tika jautāts, vai šis Instagram fenomens patiesībā ir laba lieta. Un kas nav pārsteidzoši, daudzi nav sajūsmā par to.

“Sociālie mediji ir ļaunākais, kas var notikt ar skaistumkopšanas nozari,” – stāsta grima māksliniece Pati Dubroff (viņa strādājusi ar tādām zvaigznēm kā Naomi Votsa, Emīlija Klārka, Džuliana Mūra, Gvineta Paltrova un vēl). Viņa piebilst: “Sociālie mediji ir devuši plašāku, lielāku balsi skaistumkopšanas profesionāļiem, taču, tikpat daudz teikšanas ir neprofesionāliem skaistumkopšanas entuziastiem. Viss, ko viņi dara ir viņu pašu grims. Viss ir tik mākslīgs un vienveidīgs, nav dzīvās kvalitātes.”
Dubroffa iestājas pret kontūrēšanu trendu, jo uzskata, ka tādā veidā bojā savu seju un kopējo izskatu. “Mēs kļūstam vienveidīgi, neredzam personības, cilvēku patieso būtību.”
Un jāteic, ka viņa savā viedoklī nav viena. Trojs Surrats (Troy Surrat) no Surrat Beauty uzskata, ka Instagram grims kļuvis vienāds, un galu galā visas izskatās kā Kardašjanu kloni. “Nav inovāciju, jauninājumu, nav radošuma,” – uzskata Trojs. 
Tā kā daudzas vēlas līdzināties Kardašjanām, pašmācības ceļā apgūtās grima prasmes ne vienmēr ir tās labākās. Lielākā daļa no mums nav profesionāli grima mākslinieki, kas nozīmē, ka ne vienmēr pratīsim uzklāt kosmētiku tik labi, kā nāktos. Rezultātā, pārpildīts Instagram ar meitenēm, kuras uzklājušas par daudz izgaismotāja vai arī vaigu kauli izskatās, kā sasisti.  Bieži vien sievietes savos 20 gados ar milzīgo kosmētikas slāni izskatās kā 40 gadīgas kundzes. 
Pat specializētie Instagram grimam mākslinieki atzīst, ka viņu radītais grims Instagram fotogrāfijām nav paredzēts ikdienai. 
Instagram grims netiek izmantots ikdienas dzīvē,”- stāsta skaistuma entuziaste Tenija Panosiana (Teni Panosian). – “Ja es savā dramatiskajā grimā parādos uz ielas, tad tikai tādēļ, ka taisu jaunu video materiālu. Cilvēkiem patīk Instagram grims, jo tas ir uzkrītošs un interesants.”
Tātad, ja atrodi kādu sev tīkamu grima video, paņem no tā kādu mazumiņu. Iespējams pāris padomi derēs arī tev, tomēr nepārspīlē un izmantot tos tā, lai tie derētu tieši tev un padarītu tavu personību skaistāku. Izcel to, kas ir skaists tieši tevī. Necenties līdzināties kādam, esi personība.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube