Nākamnedēļ, 12.jūlijā, pie Rīgas Dzemdību nama un 19.jūlijā “Unity” biznesa centrā norisināsies Donoru dienas, informēja bankas “Nordea” Komunikācijas projektu vadītājs Edgars Žilde.

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) informē, ka asinis var nodot cilvēks vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kurš sver vismaz 50 kilogramus un lietojis veselīgu uzturu. Donoriem jāņem vērā, ka dienu pirms procedūras ieteicamie pārtikas produkti būtu visa veida saknes, augļi, biezpiens, liesu siers, biezputras, maize, liesa gaļa, zivis un medus, bet ieteicamie šķidrumi ir sulas, kompoti, ķīseļi, tēja, kafija un minerālūdens.

Vienlaikus donoram vajadzētu atturēties no ceptiem, piparotiem vai trekniem produktiem, medikamentu lietošanas. Nododot asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments – pase vai identifikācijas apliecība un donora pase, kā arī bankas konta numurs, lai saņemtu kompensāciju pusdienām.

Donoru dienā, 12.jūlijā, VADC izbraukuma autobuss atradīsies stāvlaukumā pie Rīgas Dzemdību nama, Alojas un Miera ielas stūrī, no plkst.10 līdz 14. Savukārt 19. jūlijā, VADC pārstāvji asins ziedotājus gaidīs “Unity” biznesa centrā, 3. stāva B sektorā, no plkst.10 līdz 14.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube