6.jūlijā savu 70.-to dzimšanas dienu atzīmē amerikāņu leģendārais grāvēju aktieris Silvestrs Stallone. Savas karjeras laikā viņš ir spēlējis vairāk kā 50 kinofilmās, tajā skaitā tādos kulta kino gabalos kā “Rokijs”, “Rembo” un “Neuzvaramie”.

Aktieris, scenārists, režisors un producents, daudz reižu ticis nominēts “Oskara” kino balvai, Silvestrs turpina strādāt un priecēt savus pielūdzējus ar savu talantu.

Vairs jau nevienam nav noslēpums, ka par aktiera kino debiju 1970.gadā kļuva porno filma “Itāļu ērzelis”. Kopš tā laika tāda arī palikusi viņa iesauka, gandrīz vai kā otrais vārds…

Silvestrs piedzima Ņujorkas kvartālā, kur nelikumības zēla un plauka. Aktiera dzīslās rit ne tikai itāļu asinis, bet arī franču un pat ebreju. Viņa tēvs bija frizieris, kas nācis no Sicīlijas, bet māte – kabarē dejotāja. Tā kā viņi abi daudz strādāja, dēla audzināšanai laika īsti neatlika.

Un topošā zvaigzne drīz vien lauza sev ceļu pats, kā vien mācēdams. Galu galā tas noveda pie tā, ka Silvestru nosūtīja mācībās uz grūti audzināmo bērnu skolu.

Līdz kādu dienu jaunietis sāka aizrauties ar teātri un kopš tā brīža viņa dzīvē viss sāka nokārtoties. Viņš pabeidza studijas Maiami universitātē, kur viņš studēja dramatiskās mākslas fakultātē, taču ceļš līdz slavai izrādījās ilgs un grūts. Bija laiks, kad aktierim pat nācās piestrādāt par apsargu un šveicaru.

Izrāviens notika 1976.gadā, kad uz ekrāniem iznāca leģendārā filma “Rokijs”. Panākumi bija nereāli. Kā reiz aktieris smējās kādā intervijā – vakarā aizgāja gulēt kā parasts aktieris, bet no rīta pamodās kā superzvaigzne.

Privātajā dzīvē aktiera ceļš vedis līkločiem, tomēr galu galā, šķiet, viņš atradis savu laimi. No 1974.gada līdz 1985.gadam Silvestrs bija precējies ar aktrisi Sašu Zaku, kas viņam dāvāja divus dēlus. Bet no 1985. līdz 1986.gadam viņam bija attiecības ar modeli Bridžetu Nīlsenu. Kad aktieris šķīrās no pirmās sievas Sašas, viņa attiesāja aktierim 33 miljonus ASV dolāru, bet otrā – tikai miljonu.

Kopš 1997.gada kopā ar Stalloni ir modele Dženifera Flavina, kura ir par viņu 22 gadus jaunāka. Pārim ir trīs burvīgas meitas.

Tāpēc šodien, šajā skaistajā jūlija dienā, harizmātiskais Silvestrs Stallone būs tikai skaistu sieviešu sabiedrībā. Arī mēs piebiedrojamies apsveicējiem un novēlam aktierim vēl daudz labu lomu lieliskās filmās.

Daudz laimes, Silvestr!

 

 

 

 

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube