Neirobiologi no Mičiganas universitātes secināja, ka cannabis lietošana ietekmē smadzeņu darbību. Rezultātā pazeminās apmierinātības līmenis, kādu cilvēks sasniedz, piemēram, tērējot naudu.

Zinātnieki izmantoja pīpējošo jauno cilvēku ilgtermiņa pētījuma datus. Eksperimenta laikā dalībnieka smadzenes tika skanētas, un brīvprātīgajiem bija jāspiež poga, kad uz ekrāna rādījās mērķis. Pirms katras pārbaudes viņiem teica, ka pēc veiksmīgas uzvaras viņi vinnēs 20 centus vai  5 dolārus.

Tajā laikā, kad cilvēks pildīja norādījumus un gaidīja savu uzvaras brīdi, kodola neironi smadzenēs parasti aktivizējas un dofamīna līmenis paaugstinās. Jo stiprāka reakcija, jo izteiksmīgākas emocijas, kas galu galā ietekmē cilvēka turpmāko uzvedību.

Savukārt, konkrētie rezultāti parādīja: jo biežāk brīvprātīgais pīpē marihuānu, jo vājāka ir šī dofamina reakcija. Neskatoties uz to, ka zinātnieki nenovēroja nekādus pierādījumus tam, ka jautrības sajūta ietekmē vēlmi pīpēt psihotronās vielas biežāk, tomēr bija pierādīts, ka bieža marihuānas lietošana sniedz pozitīvas emocijas, kas noved pie vēlmes pīpēt vairāk un rada atkarību.

 

 

Avots

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube