Šā gada jūnijā naktspatversmes pakalpojumus Rīgā vidēji dienā izmantoja 361 cilvēks.

Salīdzinājumā ar 2015.gada jūniju, naktspatversmes pakalpojumus Rīgā jūnijā vidēji dienā izmantoja par 9% jeb 30 cilvēkiem vairāk. Turpretī, salīdzinot ar 2016.gada maiju, jūnijā patversmju apmeklētāju skaits samazinājās par 19% (84 cilvēki).

RD informē, ka 2016.gada jūnijā Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem vidēji dienā pakalpojumu saņēma 73 cilvēki, kas ir par septiņiem cilvēkiem mazāk nekā aizvadītā gada jūnijā. Savukārt, salīdzinot datus ar šā gada maiju, secināts, ka 2016.gada jūnijā patversmes apmeklētāju skaits samazinājies par 14 cilvēkiem.

RD arī informē, ka Rīgas Pašvaldības policija (RPP) jūnijā uz naktspatversmēm nogādāja personas 243 reizes pretēji 2015.gada jūnijam, kad RPP uz naktspatversmēm nogādāja personas 206 reizes.

Rīgas pilsētas pašvaldība šā gada jūnijā līdzfinansēja arī zupas virtuves pakalpojumus līdz 300 porcijām dienā piecas reizes nedēļā trīs vietās Rīgā – Āgenskalna tirgus rajona skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, Kr.Barona ielā 56 un Kr.Barona ielā 126. Jūnijā norādītajās zupu virtuvēs tika izdalītas 11 068 ēdienu porcijas, no kurām sešus tūkstošus līdzfinansējusi RD.

Rīgā patlaban darbojas divas nakts patversmes vīriešiem un sievietēm – “V.E.L.G.” un biedrības “Latvijas Sarkanais krusts” nakts patversme. Tāpat pilsētā strādā Rīgas patversmes sieviešu nodaļa un Rīgas patversmes vīriešu nodaļa, kā arī vīriešu nakts patversme “Zilais Krusts”.

Savukārt ēdināšanas pakalpojumi mazaizsargāto personu grupām pieejami sešās vietās Rīgā – Daugavpils ielā 41, Zaļenieku ielā 40, Slokas ielā 33, Brīvības gatvē 399-601, Tvaika ielā 54/3 un Stūrmaņa ielā 25-18. Norādīto pakalpojumu sniedzēji strādā darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 un brīvdienās, izņemot svētku dienās, no plkst.10.00 līdz 15.00.Silto ēdienu persona var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam vai par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube