Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) ar Austrijas vēstnieku pārrunājis NATO samitā Varšavā pieņemtos lēmumus un Lielbritānijas referenduma rezultātus.

Otrdien Rinkēvičs tikās ar Austrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aradu Benki (Arad Benkö), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un Austrijas divpusējo sadarbību dažādās jomās, tostarp ekonomikā un kultūrā, un pauda nepieciešamību stiprināt divpusējo sadarbību. Ministrs izteica gandarījumu, ka Austrijas vēstniecība Rīgā turpinās darbu, izvirzot ekonomiskās sadarbības veicināšanu kā prioritāro darbības virzienu. Tāpat E. Rinkēvičs pateicās vēstniekam par Austrijas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Puses sarunā pārrunāja arī aktuālos starptautisko attiecību jautājumus, tostarp NATO samitā Varšavā pieņemtos lēmumus un  Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karalistes referenduma rezultātus. Vienlaikus E. Rinkēvičs uzvēra sadarbības nozīmi ar Austrumu partnerības valstīm un ES dienvidu kaimiņiem.

Rinkēvičs pauda atbalstu pēc iespējas ātrākai bezvīzu režīma piešķiršanai Gruzijai un Ukrainai, ņemot vērā, ka abas valstis ir izpildījušas tām izvirzītos kritērijus, un vīzu režīma atvieglojumiem Kosovai, tiklīdz tiks izpildītas izvirzītās prasības.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube