Kopš nesenajām traģēdijām ASV, kad policisti nogalināja melnādainu vīrieti, saasinājušies dažādi protesti, kuru galvenais mērķis ir parādīt, ka arī melnādaino cilvēku dzīvības ir svarīgas un populāra ir kļuvusi mirkļbirka #blacklivematter.
Fotogrāfe Trisija Viktorija (Tricia Victoria) izlēmusi iemūžināt fotogrāfijās cilvēcību, cieņu, mīlestību un vienlīdzību.
Trisija stāsta, ka sākumā baidījusies no šī pārbaudījuma, jo neticējusi, ka spēs pienācīgi to visu realizēt. Viņa vēlējās pēc iespējas perfektāk atainot to, cik mēs esam dažādi, bet reizē vienoti. 
Viņa stāsta, ka visa šī foto sesija bijusi ļoti emocionāla. “Šis projekts nebija tik rotaļīgs, kā citi,” – viņa stāsta. – “Daži no izveidotajiem attēliem lika man raudāt, gan realizācijas brīdī, gan tad, kad uzņēmu tos.” 

“Šis neiedomājamais rasisms, kas šobrīd notiek ne tikai ASV, bet arī citur pasaulē, mani sāpina. Es neizvēlējos piedzimt ar gaišu ādas krāsu, tāpat melnādainie neizvēlējās piedzimt ar tumšu ādas krāsu,” – uzsver Trisija. 
Fotogrāfe nesaprot, kādēļ ir pieņemts iedalīt cilvēkus pēc to ādas krāsas.
“Kāpēc to māca bērniem? Jo acīm redzot, šādu attieksmi iemāca,” – viņa ir neizpratnē. 
Arī melnādaino dzīvībām ir nozīme. “Mani kaitina, kad cilvēki saka, ka visu dzīvībām ir nozīme. Jo tā arī ir, protams. Taču šoreiz par to nav runa, jo neviens jau nediskriminē gaišādainos cilvēkus. Un viņi nemaksā ar savām dzīvībām par to, ka piedzimuši ar gaišu ādas krāsu,” – stāsta Trisija. 
“Šobrīd mūsu attieksmi pret kādu cilvēku nosaka tas, kā viņš izskatās mūsu acīs. Un tā ir milzīga problēma,” – uzsver Trisija. 
“Šo fotogrāfiju mērķis ir simbolizēt vienotību. Tām ir jāparāda mūsu sabiedrības sadalījumu. Jārāda mīlestība starp diviem cilvēkiem. Jārāda harmonija,” – par savu projektu stāsta fotogrāfe.
Melnādaino dzīvībām ir nozīme viņa acīs. Melnādaino dzīvībām ir nozīme viņas acīs. Melnādaino dzīvībām ir nozīme kopumā! Atcerieties to!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube