Ja jūs negribat tērēt daudz naudas, lai izbalinātu zobus pie zobārsta, ir zināms arī kāds risinājums, ko jūs varat praktizēt mājas apstākļos.

Balinošās zobu pastas

Kad jūs izvēlaties zobu pastu, noteikti palūkojieties uz abrazīvām daļiņām, kas uz paciņas norādītas ar RDA (relatīvais dentīna abrazivitātes indekss), kādā skaitlī tās ir. Klasiskie abrazīvi ir sāls, soda, silīcijs – dažādu izmēru granulas. Abrazīvās daļiņas darbojas gluži kā smilšpapīrs — pulē zobu un „izpulē” pigmentu.

Ja RDA ir mazāks par 70, tad abrazīvo vielu koncentrātu var uzskatīt par samērā mazu. Šāds RDA indekss parasti sastopams bērnu un sensitīvajās zobu pastās.

Ja RDA ir no 70 līdz 100, tad ir vidēja abrazivitāte un šādu zobu pastu var izmantot ikdienas lietošanai. Tāda pati abrazivitāte ir arī balinošajās zobu pastās ar fermentiem.

RDA no 100 līdz 150 uzskatāms par augstas pakāpes abrazivitāti. Šāda koncentrācija ir lielākoties visās Whitening (balinošajās) zobu pastās. Šādas zobu pastas var lietot vienreiz dienā un pēc tam izmantot citu zobu pastu. Tā nav ieteicama kā pamatpasta, kā arī nav ieteicams šādas pastas lietot ilgstoši. Nepareizas to lietošanas rezultātā zobi var kļūt jutīgi un ātrāk bojāties.

85b6529d23181f7885c3fa16a188def7

Balinošās plāksnītes 

Plāksnītes ir plānas, elastīgas un pārklātas ar balināšanas gēlu, kuru viena no galvenajām sastāvdaļām ir ūdeņraža peroksīds. Tās ir speciāli radītas, lai pielāgotos jūsu zobu formai un tās saudzīgi iedarbojas uz zobu emalju.

Šīs plāksnītes ir viegli izmantot – tās gluži vienkārši ir jāuzlīmē uz zobiem un jāpatur 30 minūtes. Pēc tam jāizskalo muti.

49821002a3f75f69ff1c9e9e9d542be2

Balinošais gels

Balinošajam gelam ir neitrāls pH līmenis un tas satur kalciju, kas ir zobu emaljas mikroelements. Gela iedarbība ir vērsta uz zoba iekšējo struktūru, kas galvenokārt nosaka zoba krāsu, jo zoba emalja ir caurspīdīga un tā nenosaka zobu toni. Kalcija joni palīdz stiprināt zobus, mazina zobu jutību, veido aizsargkārtu, kas ne tikai aizpilda virsmas mikrodefektus, bet padara zobu virsmu gludāku un spīdīgāku.

Pērkot balinošu gelu, jums komplektā ies kape, kurā jūs spiedīsiet gelu un tad vilksiet uz zobiem, jātur tādu kapi apmēram 20 mīnūtes.

d7f8a0170235ba262e4ca6ca92b33654

Balinošais marķieris – zīmulis

To ir viegli paņemt līdzi, lai kur arī jūs dotos. Tā spēcīgā formula ļauj ērti pielabot un uzspodrināt jūsu smaidu, neatkarīgi no tā, kur jūs atrodaties un ko darāt. Želejas sastāvā ir speciāli pielāgota lietošanai bez kapēm. Jums tā vienkārši jāuzklāj uz zobiem, jāatstāj 15 minūtes un tad jāizskalo mute.

95df78389e69bb77e4a1b1c47d328c34

Visas šīs lietas jūs varat nopirkt aptiekās, pasūtīt internetā, var pat atrast visu šo parastos parfimērijas vai kosmētikas veikalos.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube