Ka vēsta Telegraph, ir atrasti pierādījumi tam, ka Vinsents van Gogs  nogrieza sev veselu ausi, nevis, kā mūs visus mācīja – tās galiņu.

Pierādījumi liecina arī par to, ka savu ausi viņš atdeva nevis prostitūtai, bet gan kalponei Gabrielai, kura cieta no suņu uzbrukuma un iekārtojās darbā vietējā bordelī, lai apmaksātu medicīniskos pakalpojumus. Mākslinieks, kam bija problēmas ar psihisko stāvokli, ar šādu dāvanu cerēja palīdzēt meitenei.

12. jūlijā Bernadeta Mērfija, zinātniece, kura atrada Fēliksa Reja (psihiatriskās slimnīcas praktikants, kurš uzraudzīja gleznotāju) vēstuli, prezentēja pētījumu rezultātus  Van Goga muzejā Amsterdamā, kur no 15. jūlija līdz 25. septembrim visiem apmeklētajiem būs iespējā apskatīt Fēliksa Reja vēstuli klātienē.

Mērfija uzrakstīja grāmatu Van Goga auss: īsts stāsts (Van Gogh’s Ear: The True Story), kuras sižets ir iekļauts BBC dokumentālās filmas pamatā, kas iznāks jau šogad.

Emocionālas nestabilitātes dēļ, 1888.gadā nīderlandiešu gleznotājs Vinsents Van Gogs nogrieza sev ausi. Visu šo laiku  zinātnieki strīdējās par to, cik liels  postījumu tai tika nodarīts un kāpēc viņš to atdeva prostitūtai Rašelai.

 

 

 

 

 

 

Avots

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube