Ja jūs vēl nekad neesat pagaršojusi gaspačo, tad pamēģiniet to pagatavot no zemenēm, nenožēlosiet!
Gaspačo ir ideāla zupa vasaras sezonā. Zupa pagatavojama dažu minūšu laikā, nekas nav jāvāra, kas nozīmē, ka visas izmantotās sastāvdaļas saglabās uzturvērtību.
Kas nepieciešams:
Zemenes – 500 g
Tomāti (lielie) – 1 gab.
Gurķi – 2 gab.
Saldie pipari – ½ gab.
Olīveļļa – 2 ēdamk. karotes
Balzamiko etiķis – 1 ēdamkarote. karote
Sāls un pipari – pēc garšas
Nomazgājiet un sagrieziet zemenes, pēc tam ielieciet tās blenderī un sablenderējiet. Iegūto masu ielejiet bļodiņā.
Sagrieziet tomātus, gurķus, pievienojiet sāli un piparus – sablenderējiet.
Sajauciet abas masas bļodā, pievienojot olīveļļu, balzamiko, sāli, piparus.
Visu samaisiet un iegūto masu ievietojiet ledusskapī uz 2-3 stundām. Zupa jāpasniedz auksta.