Nākamgad plānots izstrādāt jaunus e-pakalpojumus Rīga namu pārvaldniekiem, pastāstīja Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides komitejas (MVK) priekšsēdētāja preses sekretāre Dzintra Āboliņa.

Viņa norādīja, ka projektu paredzēts sākt un īstenot nākamā gada laikā, tiklīdz tiks saņemts nepieciešamais Rīgas pašvaldības budžeta finansējums. Paredzēts, ka jaunos e-pakalpojumus izstrādās RD Informācijas tehnoloģiju centrs tāpēc, ka tas ir esošās e-pakalpojumu sistēmas uzturētājs.

RD MVK pagājušajā nedēļā notikušajā sēdē nolēma 2017.gada pašvaldības budžeta ietvaros akceptēt RD Mājokļu un vides departamenta (MVD) prasītos 20 tūkstošus eiro jaunu e-pakalpojumu izstrādei namu pārvaldniekiem. Par e-pakalpojumu izstrādei piešķiramajiem līdzekļiem tālāk lems RD, kad tiks spriests par pašvaldības budžetu nākamajam gadam.

Atbilstoši projekta aprakstam jaunu e-pakalpojumu izveide Rīgas namu pārvaldniekiem paredz elektronisku informācijas apmaiņu starp pašvaldību un namu pārvaldniekiem, izmantojot e-pakalpojumu portālu “eRiga.lv” un samazinot papīra dokumentu plūsmu.

Projekta ietvaros paredzēts izveidot e-pakalpojumus, kas pārvaldniekam nodrošina pārvaldībā esošo māju un pašvaldības dzīvojamā fonda īres līgumu datu attēlošanu, informāciju par dzīvokļos deklarēto personu skaitu un tā izmaiņām, pārvaldnieka noslēgto īres līgumu reģistrēšanu un līguma noslēgšanas fakta, kā arī atbrīvojušos dzīvojamo telpu reģistrēšanu un šī fakta elektronisku nosūtīšanu pašvaldībai reģistrēšanai tās sistēmā “BRIDZIS” un pieeju Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisijas (DZTIK) lēmumiem par līguma grozīšanu, pagarināšanu vai dzīvokļa izīrēšanu.

Tāpat projektā plānots sakārtot sistēmas “BRIDZIS” lietošanu pa tiesību sadalījuma līmeņiem un pašus tā tiesību līmeņus.

Savukārt portālā “eRiga.lv” paredzēts izveidot e-pakalpojumus ar sekojošu funkcionalitāti – jaunu pārvaldnieka noslēgto īres līgumu pievienošana vai grozījumu ievade, iesniegšana un esošo statusu pārskats; izskatīto DZTIK lēmumu apskate; informācijas pārskats un lejupielāde par pārvaldījumā esošām ēkām un deklarēto personu skaitu dzīvojamās telpās; nereģistrēto līgumu informācijas papildināšana un iesniegšana (reģistrācijas un noslēgšanas datumi); datņu pievienošana nereģistrētajiem līgumiem; līguma numura saņemšana.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube