Kvalitatīvs miegs ir viens no vieglākajiem veidiem, kā samazināt lieko svaru, un kas ir vēl labāk, šis veids ir ļoti efektīvs.

Kāda ASV Medicīnas universitāte veica pētījumu, kā samazinās liekais svars, kad gulētas vismaz 8 stundas un ne vairāk kā 5 stundas. Pētījumi liecina, ka tie cilvēki, kas naktī guļ vismaz 8 stundas, divreiz vairāk samazināja lieko svaru, kā tie, kas gulēja tikai 5 stundas un mazāk, kaut arī dienā abas cilvēku grupas patērēja vienlīdzīgu kaloriju skaitu.Un kā jau nojaušat, viss, ko darāt pirms dodaties pie miera, būtiski ietekmē miega kvalitāti un to, cik rezultatīvi zaudējat lieko svaru.Nē, mēs neteiksim jums, lai pirms miega neizmantojat datorus vai viedierīces, un lai gultu izmantojat tikai divām lietām – miegam un seksam, jo mēs jau zinām, ka jūs jau to ievērojat. Vai mēs nekļūdāmies?

Savam pirmsmiega darāmo darbu sarakstam pievieno šos sešus paradumus, un padari savu miegu kvalitatīvāku un svara samazināšanu – efektīvāku.

1. Glāze piena, kefīra, grieķu jogurta vai pat proteīna kokteilis spēs lieliski mazināt vēlmi pēc kāda lieka ēdiena kumosa. Tāpat piena produkti veicinās muskuļu augšanu, kamēr guli. Tas tādēļ, ka piena produktos ir daudz kazeīna – lēni sagremojama olbaltumvielu forma, kas atlētiem palīdz nakts laikā darbināt muskuļus. Papildinājums: muskuļus masas veidošana ir Nr. 1 veids, kā paātrināt vielmaiņu un dienas laikā vairāk sadedzināt kalorijas.

2. Izvēdini guļamistabu, ielaid tajā svaigu gaisu. Izvēdinātas un patīkami vēsas telpas ļauj iemigt daudz ātrā, nekā cenšanās iemigt telpā, kurā ir karsti un sutīgi. Tāpat vēss gaiss ļauj saglabāt ciešu un veselīgu miegu visas nakts garumā. Pētījumi liecina, ka gulēšana vēsā telpā veicina papildus tauku dedzināšanu, jo ķermenim miega laikā papildus sevi jānodarbina, lai sasildītos. Taču neaizraujies ar telpas atdzesēšanu. Arī pārāk aukstā guļamistabā miegs nebūs kvalitatīvs.

3. Velti laiku sev. Pirms dodamies pie miera, lielai daļai ierasts ātri padarīt vēl neizdarītos darbus, taču tas miegu neuzlabo. Pat ja ieiesi gulēt nedaudz vēlāk kā ierasts, pirms došanās zem segas, vismaz 30 minūtes velti laiku sev – pameditē, paklausies sev tīkamu, nomierinošu mūziku, relaksējies vannā. Tā atslābināsi ķermeni un būs daudz vieglāk iemigt, un saglabāt kārtīgu miegu visas nakts garumā.

4. Samazini guļamistabas apgaismojumu. Pētījumi liecina, ka sievietes, kuras 8 stundas gulējušas tumšā istabā ir par 21% samazinājušas lieko svaru, kā tās sievietes, kuras gulēja gaišā, saules apspīdētā istabā.
Gaismas, kas ienāk pa jūsu guļamistabas logu, samazina ķermeņa vēlmi gulēt, līdz ar to, ķermenis pamostas ātrāk, kā nepieciešams. Tāpat pirms miega, vismaz stundu pavadi telpā, kurā nav spilgta apgaismojuma. Tā palielināsies melatonīns, kas atbild par miegu.

5. Pārāk liela fiziskās slodze pirms miega var radīt pārāk daudz enerģijas, kas neļaus iemigt. Tādēļ, pirms dodies gulēt, veic vienkāršus jogas vingrinājumus vai staipīšanos turpat gulta. Tas ļaus ķermenim relaksēties un iemigt daudz ātrāk.
Lai relaksētos vēl labāk, savai jogas vai staipīšanas rutīnai pievieno dziļu diafragmas elpošanu. Ieelpojiet caur degunu un izelpojiet caur muti, fokusējoties uz lēnām un dziļām ieelpām, kas liks cilāties nevis krūtīm, bet vēderam. Šāda elpošana ļauj atpūsties parasimpātiskajai nervu sistēmai, samazinot spriedzi un palīdzot jums aizmigt.

6. Labāk izvairieties no pirmsmiega alkohola glāzītes. Alkohola patēriņš pirms miega, traucē miega kvalitātei otrajā nakts daļā. Tas tādēļ, ka cukurs, kas atrodas alkoholā, līdz galam neļauj jūsu ķermenim atpūsties. Tas noved pie “caura miega” un daudziem, sīkiem, neloģiskiem sapņiem. Pētījumi liecina, ka miegs, tajās naktīs, kad lietots alkohols, traumē smadzenes, un rada elektrošokam līdzīgu efektu. Vai nav jautri?

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube