Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut mazumtirgotājam “Maxima Latvija” nomāt telpas Baznīcas ielā 14, Dobelē, kur iepriekš darbojās mazumtirgotājs “Rimi Latvia”, pavēstīja KP komunikācijas speciāliste Paula Vilsone.

KP atgādināja, ka “Rimi Latvia” aizvadītā gada novembrī Dobelē nolēma paplašināt savu darbību, atverot otru, jaunu un lielākas ietilpības veikalu, un tādējādi slēdza veikalu Baznīcas ielā. Tiesības nomāt šīs telpas ieguva “Maxima Latvija”, plānojot tur atvērt savu veikalu. Saskaņā ar Konkurences likumu, ja kādā tirdzniecības vietā līdzšinējo mazumtirdzniecības tīkla veikalu nomaina cits mazumtirdzniecības tīkls, kurš piedāvā tādu pašu vai līdzīgu sortimentu, to var uzskatīt par uzņēmumu apvienošanos un par to jāziņo KP.

Vienlaikus KP ir secinājusi, ka “Maxima Latvija” darījums ar konkrēto telpu iznomātāju ietekmēs tirdzniecības telpu iznomāšanas tirgu, ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgu lielveikalu vidē, kā arī ikdienas patēriņa preču iepirkuma tirgu. Taču patērētājiem nesamazināsies vai netiks ierobežotas iespējas izvēlēties dažādu mazumtirgotāju sniegtos pakalpojumus, jo bez “Maxima Latvija” Dobelē ir iespējas izvēlēties vairāku citu mazumtirgotāju pakalpojumus, piemēram, “Rimi”, “Top” vai “Elvi”.

“Lai arī tirgotāju maiņas rezultātā pieaugs “Maxima Latvija” tirgus daļa, tas būtiski neietekmēs efektīvas konkurences struktūru konkrētajā tirgū, kur līderpozīcijas Dobelē saglabās “Rimi Latvia”. Darījuma rezultātā konkrētajā tirgū nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem, darījums ir atļaujams,” secinājusi KP.

Aģentūra BNS jūnija vidū vēstīja, ka KP ir saņēmusi ziņojumu par apvienošanos, kuras ietvaros “Maxima Latvija” iegūs tiesības izmantot mazumtirgotāja “Rimi Latvia” iepriekš izmantotās tirdzniecības telpas Dobelē.

KP ir Ekonomikas ministrijas padotībā esoša institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt iespēju katram tirgus dalībniekam veikt ekonomisko darbību brīvas un godīgas konkurences apstākļos, kā arī veicināt konkurences attīstību visos tautsaimniecības sektoros sabiedrības interesēs.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube