Dzīve uz mūsu planētas bez saules nav iedomājama. Un diez vai ir iespējams atrast ko skaistāku par saullēktu un saulrietu. Bet kā tas izskatās uz citām planētām? Mākslinieks Rons Millers (Ron Miller) ir izveidojis digitālu ilustrāciju, pie kuras viņš strādāja vairākus desmitus gadu.

Merkurs

Merkurs atrodas vien nieka 60 miljonus kilometru no saules, kas ir 39% no attāluma starp Sauli un mūsu planētu. Tādēļ saullēkts uz Merkura ir daudz spilgtāks nekā uz Zemes.

Venēra

Attālums starp Sauli un Venēru – 108 miljoni kilometru. Tā kā biezie mākoņi aptver lielu planētas daļu, tad uz Venēras Saule attēlota vairāk kā spilgtas vietas debesīs.

Marss

Marsa attālums no Saules ir 1,5 reizes lielāks nekā Zemei – 230 miljoni kilometru. Tomēr redzamību ietekmē ne tikai lielais attālums. Bet arī stiprais vējš, kas rada putekļus uz sarkanās planētas.

Jupiters

Tā Saule izskatās no Eiropas, kas ir viens no Jupitera pavadoņiem. Tas atrodas 779 miljonus kilometru attālumā no lielās zvaigznes.

Saturns

Saturns atrodas 1,5 miljardu kilometru attālumā no Saules. Saules stari apspīd ūdeni, ledus kristālus un gāzes, radot neticamu optisko ilūziju.

Urāns

Uz Urāna pavadoņa Ariela skats ir apburošs. Līdz Urānam Saules siltums praktiski neaiziet, jo atrodas 2,8 miljardu kilometru attālumā viens no otra.

Neptūns

Tā, lūk, izskatītos Saule, ja tu atrastos uz Tritona – Neptūna lielākā pavadoņa. Attālums – 4,5 miljardi kilometru.

Plutons

Plutons atrodas 6 miljardu kilometru attālumā no Saules, tāpēc lielā zvaigzne debesīs izskatās pēc neliela punkta.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube