Luga Harijs Poters un nolādētais bērns (Harry Potter and the Cursed Child)  ir iepriekšpārdošanā pieprasītākā grāmata ASV kopš 2007.gada, pirmdien paziņoja izdevniecība “Barnes&Noble”.

Luga grāmatas versijā iznāks 31.jūlijā, dienu pēc tam, kad Londonā debitēs uz to balstītā teātra izrāde. Biļetes uz visām izrādēm ir izpārdotas.

Izrādes publiskie mēģinājumi sākās jūnijā. Teātra izrādes veidotāji lūdza skatītājiem neatklāt tās sižetu.

Jaunā grāmata ir dramaturga Džeka Torna luga, kas ir balstīta uz oriģinālo Dž.K.Roulingas stāstu, kas ir jau astotais autores darbs Harija Potera sērijā. Tajā aprakstīta Harija Potera dzīve 19 gadus pēc notikumiem grāmatu sērijas daļā Harijs Poters un Nāves dāvesti (Harry Potter and the Deathly Hallows).

Izrādes scenārija veidošanā iesaistījusies arī pati grāmatu sērijas autore Roulinga.

“Barnes&Noble” norādīja, ka Harry Potter and the Cursed Child ASV esot iepriekšpārdošanā vispirktākā grāmata kopš 2007.gada, kad iznāca Harija Potera sērijas septītā un noslēdzošā daļa.

Grāmata iznāks naktī uz svētdienu. Vairākos grāmatu veikalos plānoti nakts pasākumi, lai fani lugu varētu iegādāties uzreiz pēc pusnakts.

Roulinga piekrita izdot lugu grāmatas formā, pakļaujoties fanu lūgumiem.

Izpārdotas biļetes uz “Harry Potter and the Cursed Child” iestudējumu Londonas “Palace Theater” teātrī līdz pat 2017.gada maijam.

Novembrī iznāks Harija Potera sērijai radniecīgā filma Fantastic Beasts and Where to Find Them par maģisko radību pētnieku un mācību grāmatu autoru Ņūtu Skamaderu. Tajā galvenajā lomā redzams “oskarotais” aktieris Edijs Redmeins.

 

Info: LETA

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube