Klasiskā zemeņu zaptes recepte ir – kilograms ogu un kilograms cukura, taču nu jau mūsdienās veikalu plauktos ir pieejami īpaši ievārījumu cukuri, ko var likt uz pusi vai pat vēl krietni mazāk.

Klasiskā recepte:

  • 1 kg zemeņu
  • 1 kg baltā smalkā cukura
  1. Zemenes nomazgā, noņem kauslapas, liek katlā.
  2. Ber klāt cukuru, samaisa, aplej ar nedaudz ūdentiņu un liek vārīties.
  3. Vāra apmēram 10 minūtes.
  4. Nosmeļ putas un karstu pilda burkās.
  5. Burkas aizvāko un uzglabā pagrabā.

varenje-iz-klubniki

Zemenes ziemai – kā tikko no dārza

  • 1 kg zemeņu
  • ~ 200 – 300 g cukura
  1. Tīras zemenes apber ar cukuru, ļauj nedaudz pastāvēt un sablenderē.
  2. Liek trauciņos, kas paredzēti saldēšanai un saldētavā iekšā.
  3. Kad ziemā atkausē šādu gardumu pie pankūkām vai ogu kokteiļos- garšo kā tikko no dārza lasītas un saspaidītas!

Saistītās tēmas: ievārījumsogassvaigsVasarazemenes

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube