Līdz 58.- tajām prezidenta vēlēšanām Amerikā atlicis nedaudz vairāk kā trīs mēneši un šobrīd notiek sīva cīņa par popularitāti vēlētāju acīs. Holivudas aktieri, populāri mūziķi, sporta zvaigznes, topmodeles, televīzijas raidījumu šovmeņi nepaliek ārpus šīs politiskās cīņas. Gandrīz visas zvaigznes jau sen ir izlēmušas, par ko viņi atdos savu balsi un aktīvi piesaista arī savu fanu un atbalstītāju uzmanību par savu politisko izvēli un prezidenta kandidātu.

Hilarijas Klintones zvaigžņotais desants

Tradicionāli lielākā daļa Amerikas radošās elites ir nodemonstrējuši savu atbalstu demokrātu partijai. Par savu atbalstu demokrātu partijas līderei Hilarijai Klintonei jau paziņojušas tādas zvaigznes kā Keitija Perija, Bejonsē, Lady Gaga, Leonardo Di Kaprio, Selma Haijeka, Kima Kardašjana un daudzi citi.

Bejonsē bija viena no pirmajām, kas izrādīja atbalstu prezidenta kandidātei Hilarijai Klintonei. Tas notika 2015.gada maijā, kad tika vākti līdzekļi dekomokrātu partijai Ņujorkā.

bejonse

 

Toreiz savu politisko izvēli izteica arī sabiedrības un TV šovu zvaigzne Kima Kardjašana, nopublicējot selfiju ar Hilariju savos sociālajos tīklos. “Man ir selfijs!!! Es patiešām cienu viņu un atbalstu viņas uzskatus par mūsu valsti!”, – rakstīja zvaigzne savā Twitter kontā un Instagram.

kardjasana

 

Bet Keitija Perija apvienoja līdzīgi domājošos Aijovā (ASV) pagājušā gada 24.oktobrī. “Tik daudz pārmaiņu var notikt”, – viņa sacīja no skatuves. – “Balsojam par Hilariju!”.

perija

 

Aktrise Selma Haijeka pievienojās Hilarijas atbalstītājiem 2015.gada oktobrī. “Man ir vislielākās cerības uz Hilariju un viņas burvīgo darbu”, – viņa teica.

selma

 

Aktrise Merila Strīpa atbalstīja Klintoni Demokrātiskās partijas saietā 2016.gada 26.jūnijā. Savā runā viņa vērsās pie publikas: “Kas ir vajadzīgs, lai kļūtu pirmais?”. Merila uzskaitīja sievietes, kas ir bijušas pirmās savās jomās. “Un viņām visām ir kas kopīgs: dzīvs prāts, laba sirds un karstasinīga kaisle pret to, ko viņas dara”, – teica aktrise. – “Un tas viss piemīt arī Hilarijai”.

aktrise

 

Lady Gaga dalījās ar savu selfiju un bija ģērbusies patriotiskā peldkostīmā, viņa šo foto parakstīja – “Nekas nevar noturēt stipru sievieti. Balsojiet par pirmo ASV vēsturē sievieti – prezidentu. Amerikai vajag saņemt jaunus spēkus…”.

gaga

 

Es tikko nobalsoju par Hilariju Klintoni – uzrakstīja aktrise Džuliana Mūra savā Twitter kontā 2016.gada 19.aprīlī pēc pirmsvēlēšanu kampaņas Ņujorkā.

mura

 

Bet aktieris Džordžs Klūnijs un viņa sieva, advokāte Amala Klūnija organizēja līdzekļu vākšanu Hilarijas Klintones atbalstam savā Losandželosas mājā. 

klunijs

 

Kas atbalsts Donaldu Trampu?

Hilarijas visnopietnākais konkurents uz Amerikas prezidenta amatu ir ekstravagantais miljardieris Donalds Tramps. 

Tiesa, viņa atbalstītāju grupā zvaigžņotais atbalsts ir ievērojami niecīgāks. Viens no vispopulārākajeim atbalstītājiem Trampa kandidatūrai ir tumšādainais bokseris, bijušais pasaules čempions smagsvarā Maiks Taisons.  “Viņam ir jākļūst par Amerikas prezidentu”, – viņš teica. – “Pamēģināsim kaut ko jaunu. Sāksim skatīt Ameriku kā biznesu, un nepiešķirsim ādas krāsai nozīmi. Lai darbu dara tie, kas to var izdarīt”.

Tāpat Trampa nometnē izrādījās “cietais rieksts” Brūss Villiss un neuzvaramais Rokijs – Silvestrs Stallone.

bokseris

Bokseris Maiks Taisons
viliss

Aktieris Brūss Villiss

stallone

Aktieris Silvestrs Stallone

Saistītās tēmas: ASVKandidātizvaigznes

youtube icon
Abonēt youtube