Dažos ASV štatos – Vašingtonā, Floridā un Kalifornijā – valsts sākumskolās parādījās Sātana pagarinātā grupa ( After School Satana). Tās ir pēcskolas nodarbības, kur bērni varēs izzināt sātanisko reliģiju. Šādas grupas nolēma izveidot Ņujorkas sektas Sātanas templis dalībnieki.

Pēc organizētāju vārdiem, Sātanu pagarinātā grupa sniegs iespēju paskatīties uz pasauli no pavisam cita skata punkta un pašiem izlemt, kā pusē viņi vēlas stāties – Jēzus vai Sātana.

Cīņa ar kristīgās reliģijas propagandu ir viens no svarīgākajiem mērķiem, kam seko sātanisti. Viņi veido savā ziņā alternatīvu mācību Labo ziņu klubam, kas 1937.gadā tika legalizēts valsts skolās, lai veicinātu jaunatnes interesi kristietības mācībām.

Sektanti uzskata, ka kristiešu klubos bērnus audzina mūžīgās bailēs pret dievu un elli, tajā laikā Sātana izzināšana palīdzēs viņiem racionāli domāt un nebaidīties no kaut kā neeksistējoša.

Jāatzīmē, ka skolniekus nekādā gadījuma nemācīs pielūgt ļaunuma iemiesojumu.

“Dēmons ir tikai metafora, kas apzīmē atteikšanos no jebkādas prāta tirānijas (reliģijas uzspiešanu),” uzskata Sātana tempļa līderis Dags Mesners.

Jauno sātanistu mācību programmā tiks attīstīta kritiskā domāšana un komunikācijas spējas.

“Mēs vēlamies iemācīt bērniem līdzjūtību un mīlestību, kā arī attīstīt viņos spēju domāt daudzpusīgi,” saka viens no priekšsēdētājiem.

Sātanistu pagarinātās grupas strādās vakara stundās un katram bērnam būs jāuzrāda rakstisks apstiprinājumu no vecākiem.

Saistītās tēmas: ASVbērniReliģijaSkola

youtube icon
Abonēt youtube