Šī noteikti būs viena no tām kūkām, kuras vēl vienu gabaliņu prasīs ikviens, un tik pat daudzi vēlēsies uzzināt tās recepti. 

Sastāvdaļas:

Mīklai (vienai mīklas kārtai, nepieciešamas 3):
3 olas baltumi
2,5 ēdamkarotes cukura
1/2 ēdamkarotes milti
50 grami zemesriekstu (var arī lazdu riekstus vai valriekstus)

Krēms:
10 olu dzeltenumi
10 ēdamkarotes cukura
5. ēdamkarotes milti
2 paciņas vaniļas cukura
350 ml piena
170 grami sviesta

Kraukšķīgais pildījums:
350 ml saldais krējums
200 grami cukura
120 grami smalcinātu valriekstu vai lazdu riekstu

Pagatavošana:

1) Krēms: olas dzeltenumus, cukuru, miltus, vaniļas cukuru un pienu sajauc viendabīgā masā, spēcīgi maisa uz plīts līdz masa sāk vārīties. Pēc tam noņem nost un krēmu vēl divas minūtes maisa. Atdzesējam. Sagriez kubiciņos sviestu un pievieno atdzesētajai masai, samiksē viendabīgā masā.

2) Kamēr krēms sastingts, veidojam mīklas pamatnes.
Saputojam olas baltās, cietās putās, pievienojam cukuru un turpinām kult līdz putas kļūst spīdīgas.

3) Masai pievienojam miltus un riekstus, uzmanīgi samaisa, lai veidojas viendabīga masa. Izvēlamies formas, kurās izklāsim mīklu (atceries, tādas būs nepieciešamas trīs), ieklājam cepamo papīru vai ietaukojam trauku. Ieliekam mīklu traukā, to liekam cepeškrāsnī 170 grādu temperatūra uz apmēram 20 minūtēm. Pēc tam liekam atdzesēt.

4) Katliņā izkausējam cukuru, lai kļūst karamelizēts. Pēc tam ātri to uzlejam uz cepamā papīra.

5) Cukurs ātri vien sacietēs. To pārklāj ar vēl vienu cepamo papīru un sadrupini cukuru mazos gabaliņos. Neaizraujies, lai cukurs nekļūtu par pulveri.

6) Kraukšķīgais pildījums:
Saputojam saldo krējumu, to sajauc ar sadrupināto, karamelizēto cukuru un sasmalcinātiem riekstiem.

7) Pāri katrai kūkas kārtai pārklāj 1/3 no olu krēma. Pēc tam uz šī krēma uzliec vēl kraukšķīgo pildījumu. Un tā katrai kūkas kārtai. Šīs kūkas kārtas liec vienu virs otras.

8.) Noslēgumā gatavo kūku vēl pārklāj ar kraukšķīgo pildījumu, rotā ar riekstiem vai augļiem.

Lai labi garšo!

Saistītās tēmas: gardikūkakulinārijarieksti

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube