Garšot citu tautu virtuvi – burvīgs veids kā iepazīt citas valsts kultūru. Tomēr, neskatoties uz diezgan banālām etiķetes normām, piemēram, nelikt elkoņus uz galda un nerunāt ar pilnu muti ir nepieciešams zināt arī to, kā pareizi likt tradicionālo ēdienu mutē. Vietējie iedzīvotāji ir diezgan pieklājīgi, lai nepārmestu tūristam viņa kļūdas, kuras īstenībā tiek uzskatītas nepieļaujamām. Piemēram:
Kā pareizi jāēd Japāņu suši
Paņem suši ar kociņiem un iegremdē zivi sojas mērcē. Liec uz mēles ar zivs gabala pusi. Rīsiem nekādā gadījumā nav jāskaras sojas mērcei.
Indijas Dhal zupa
Indijas ēdiens ir izdomāts, lai to ēstu ar rokām. Kā ēst zupu? Paņem rīsus vienā rokā, otrā rokā maizes gabalu un mērcē to zupā.
Japāņu Ramen zupa
Nevajadzētu sūkt sevī pa vienam makaronam, pirmkārt, tas nav pārāk smuki, otrkārt- pieklājīgi. Nūdeles ir jāliek mutē un ātri jānorij, gandrīz nekošļājot. Beigās ir jāizdzer buljons, atmetot karoti malā- vienkārši no bļodas.
Izraēlas Humus
Humus tiek uzskatīts par pamatēdienu. Ēdiet to ar lavašu un labās rokas palīdzību.
Itāļu Pasta
Nekādā gadījumā negriez pastu ar nazi! Tas ir tabu. Pasta ir jāēd ar dakšas un karotes palīdzību, kā arī jāizmanto maize, lai tā iesūktu mērces pārpalikumus.
Tako, Meksika
Tradicionālais tako iekļauj sevī tikai gaļu, sīpolus, koriandru, salsu, laimu un maizi. Visas pārējās variācija tiek uzskatītas par zaimošanu.
Pica
Video reklāmas un plakāti ir iestāstījuši, ka pica ir jāēd ar rokām, tomēr cik nepierasti tas nebūtu, īsti itālieši piecu ēd ar dakšas un naža palīdzību.
Avots