Latvijas kausa ieguvēja “Jelgava” UEFA Eiropas līgas futbolā kvalifikācijas turnīra trešās kārtas atbildes spēlē ceturtdien izbraukumā ar 0:3 (0:2) zaudēja Izraēlas trešajai spēcīgākajai komandai Jeruzalemes “Beitar”, tādējādi izstājoties no šīm sacensībām.

“Beitar” divu spēļu summā uzvarēja ar 4:1 un sasniedza UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra izšķirošo – “play-off” – kārtu. Izraēlas un “Jelgavas” komandu pirmajā duelī pirms nedēļas Rīgā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Mājinieku labā vārtus šajā mačā guva Omers Acili, Itajs Šehters un Marsels Haisters.

Mačs sākās ar lielāku “Beitar” komandas pārsvaru, kas turklāt jau piektajā minūtē pēc standartsituācijas mājiniekiem ļāva raidīt bumbu jelgavnieku vārtos. Tiesa, guvums netika ieskaitīts, jo tika fiksēta aizmugure. Tomēr vairāk uzbruka Jeruzalemes vienība, kas arī atklāja rezultātu. Tas notika ne bez “Jelgavas” futbolistu palīdzības, jo 15.minūtē viesu kapteinis Gints Freimanis soda laukumā paklupināja pretinieku spēlētāju, turklāt par to saņēma dzelteno kartīti un uz Latvijas kluba vārtiem tika nozīmēta “pendele”. To pārliecinoši realizēja Acili.

Tiesa, “Jelgavai” arī pēc šī vārtu zaudējuma bija jāgūst vārti, lai cerētu uz šīs kvalifikācijas kārtas pārvarēšanu. Futbols viesu izpildījumā kļuva nedaudz aktīvāks, taču tā vietā bumba tika saņemta savos vārtos, kad vārtsargu Kasparu Ikstenu no tuvas distances 29.minūtē pārspēja Šehters. Pēc šāda notikumu pavērsiena jelgavnieki centās vairāk uzbrukt, taču radīt reālas vārtu gūšanas viņiem tā arī neizdevās.

Pateicoties sekmēm Eirokausos, jelgavniekiem bija ļoti saspringts spēļu kalendārs, un no 7.jūlija līdz 7.augustam komandai bija ieplānotas desmit spēles – piecas Eiropas līgā, četras virslīgā un viena Latvijas kausa izcīņā. Tiesa, pēc divu virslīgas maču pārcelšanas iepriekšējā nedēļā kalendārs kļuva nedaudz vieglāks – 31.jūlijā ieplānotā virslīgas spēle ar “Riga” komandu pārcelta uz 21.septembri, bet svētdien plānotais mačs ar Latvijas čempioni “Liepāju” pārcelts par dienu vēlāk.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: FutbolsJelgava

youtube icon
Abonēt youtube