Ar Latvijas un ārvalstu dizaineru ierašanos, 6.augustā Liepājā tiks svinēti jau trešie Liepājas modes svētki, kuri šogad piedāvā apmeklēt trīs notikumus – izstādi “Bērni pielaiko karjeru”, radošās darbnīcas “Drosme mācīties” un krāšņo modes izrādi “Skaistuma Simpozijs”.

Modes izrādē “Skaistuma Simpozijs” ikvienam būs iespēja baudīt krāšņu modes izrādi ar neordinārām kolekcijām un īpaši veidotu horeogrāfiju. Izrādē būs redzamas tādu dizaineru kolekcijas, kā Alexander Pavlov, Dace Bahmann, Madaras Botmanes, Indras Salcevičas, Karīnas Kristas Līkanses, Leny Tomy Factoy u.c. Pasākums norisināsies atpūtas un darījumu centrā “Romas dārzs”, no plkst.20:00 – 22:00.

Izstāde “Bērni pielaiko karjeru” pārsteigs ar tumsā izgaismotiem 8 gaismas kubiem, kuros iekļautas fotogrāfijas ar Latvijā zināmu personību foto stāstiem, kā arī turpat būs iespēja noklausīties intervijas – stāstus par viņu ceļu uz panākumiem un viņu iepazīšanos ar bērniem un jauniešiem, kuri pielaikoja personību darba ikdienu. Projektā piedalījās Mārtiņš Sirmais, Kristaps Porziņģis, Elita Patmalniece, Eva Ikstena, Agnese Jēkabsone u.c. Izstādes atklāšana pulksten 12:00, “Romas dārzs” foajē.

No pulksten 12 līdz 15 Rožu laukumā bez maksas būs iespēja izpausties un apgūt jaunas prasmes radošajās darbnīcās “Drosme mācīties”. Estētikas darbnīcās kopā ar “Decor de Provence” būs iespēja uzzināt kā pareizi pēc etiķetes uzklāt skaistu vakariņu galdu. Stila konsultantes no “Kristiani” un “Mana Kleita” dalīsies ar stila padomiem, kā arī tiks pasniegtas mazās frizūru meistarklases.

“Boards Unlimited” un “RA.LV” piedāvās unikālu iespēju izmēģināt pirmo ar elektromotoru aprīkoto, pašbalansējošo braucamo dēli – “Landboard City”, kurš radīts tieši Liepājā, kā arī ikviens varēs pārbaudīt savas zināšanas “Quest House” analītiskajās un komandas spēlēs, izpildot precīzi šos uzdevumus tiks piedāvāta iespēja izmēģināt “Blue Shock Race” veidoto kartingu trasi.

Projektu organizē estētikas izglītības studija bērniem un jauniešiem “Liepājas modes un mākslas studija”. Liepājas modes svētki tiek rīkoti ar Liepājas pašvaldības, Liepājas Kultūras pārvaldes, Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Vairāk informācijas par projektu un video ar projekta dalībniekiem pieejami: www.liepajasmode.lv

Saistītās tēmas: LiepājamodeSVētkiVideo

youtube icon
Abonēt youtube