Daži no šiem ir paši vardarbīgākie cietumi pasaulē. Šie bīstamie maksimālās drošības cietumi jums liks novērtēt brīvību un mazinās vēlmi iekulties nepatikšanās.

Neapšaubāmi – perfektā pasaulē neviens nevēlas nokļūt cietumā. Vairums no mums sevi uzskata par likumpakļāvīgiem pilsoņiem, kuri cenšas dienu no dienas darīt tikai labu. Protams, nereti gadās kāds protokols par ātruma pārkāpšanu vai nejaušu mašīnas novietošanu tai neparedzētā vietā, tomēr šie noziegumi ir visai nelieli.

Tomēr, tiem, kuriem ir grūti pakļauties likuma kārtībai, noteikti cietuma sienas un tajā esoša sistēma nav sveša lieta. Daži cietumi ir sliktāki par citiem, bieži vien cietums atbilst pastrādātajam noziegumam.

Piemēram, Vladimiras Centrālcietums ir ar neiedomājamu vardarbību pret ieslodzītajiem. Uzbūvēts 1783. gadā Krievijā. Cietums slavens ar to, ka padomju laikā tajā tika ieslodzītas neskaitāmas amatpersonas. Kas ir pats šausmīgākais, cietuma apsargi algo ieslodzītos, lai tie piekautu citus cietumā ieslodzītos.

Jūs noteikti nevēlēsieties tikt nosūtīts uz Kamiti maksimālās drošības cietumu Kenijā, Nairobi. Šis cietums ir ne tikai pārapdzīvots nieka 112 kvadrātmetros, bet tur valda briesmīga netīrība, neskaitāmas slimības un nepietiekama pārtika. Arī šajā cietumā tika ieslodzītas neskaitāmas amatpersonas.

Viens no pasaules vispopulārākajiem cietumiem viennozīmīgi ir Alkatrazas cietums. Cietums, kas būvēts uz nelielas akmeņu saliņas, ieslodzīto bēgšanu padarīja praktiski neiespējamu, tādēļ šeit tika turēti paši bīstamākie noziedznieki, kā, piemēram, Alks Kapone. Ieslodzītajiem bija aizliekts izrādīt emocijas, pretējā gadījumā tie tika pakļauti vardarbīgiem sodiem.

Patiesībā Krievijā ir neskaitāmi cietumi, kur dzīvošanas apstākļi ir absolūti šausminoši. Butirkas cietums Maskavā bēdīgi slavens ar neskaitāmiem AIDS slimniekiem, tuberkolozes diagnozēm un ļoti lielu pārapdzīvotību. Gandrīz 100 ieslodzīto uzturas kamerās, kurās vieta paredzēta tikai 10 cilvēkiem. Nav jau brīnums, kādēļ ieslodzītie kļūst tik slimi.

Diyarbakir” cietumā Turcijā tiek nogādāti paši bīstamākie valsts noziedznieki. Cietums ir bēdīgi slavens ar ieslodzīto spīdzināšanu visos iespējamos veidos, ieskaitot seksuālo. Cietumā atrodas arī bērni kuriem ir piespriesti mūža ieslodzījumi. Šeit žēlots netiek neviens un īpašu privilēģiju nav nevienam. Ieslodzīto mirstības iemesls cietumā lielākoties ir apsargu nežēlīgā rīcība.

Petakas salas cietums Krievijā ir viņu versija slavenajam Alkatrazas cietumam. Cietums tika veidots, lai ieslodzītu baisākos valsts noziedzniekus. Ieslodzītie spiesti dzīvot būros, kur nav nedz labierīcību, nedz vietas, kur nomazgāt rokas, kas padara dzīvošanas apstākļus neērtus un īpaši antisanitārus.

Iepriekš minētie cietumi nebūt nav paši šausmīgākie šajā sarakstā. Pārējos cietumus iespējams apskatīt zemāk esošajā video. Šis video liks novērtēt brīvību un noteikti pārliecinās jūs pašus vai jūsu mīļos turēties uz pareizā – likuma ceļa.

Saistītās tēmas: AlkatrazacietumscilvēktiesībaskrievijašausmasVideo

youtube icon
Abonēt youtube