Būsim godīgi, mēs bieži vien dienā vismaz 30 minūtes pavadām savos Instagram, Facebook un Snapchat profilos, un tas nekas – tā dara daudzi. Tomēr, noliec savas viedierīces malā un dodies pastaigā. Varam nosaukt vairākas pārsteidzošas lietas, kas notiek, kad 30 minūtes no savas laika tiek veltītas pastaigai.

Iespējams sadedzināsi vismaz 150 kalorijas. Atkarībā no tava ķermeņa masas, ātruma, kādā ej,ir iespēja sadedzināt līdz pat 150 kalorijām nieka 30 minūšu ilgas pastaigas laikā. Tādēļ neuztraucies, ja pusdienlaikā notiesāts kāds cepums.

Jutīsies relaksēts. Pastaiga var būt relaksējoša, pat, ja dodies cauri aizņemtajām pilsētas ielām, nevis klusām meža takām. Ja nepieciešams, ieslēdz kādu īpaši nomierinošu dziesmu savā tālrunī, uzliec austiņas un baudi pastaigu.

Tonizētas kājas. 30 minūšu pastaiga dienā spēj tonizēt un nostiprināt tavus augšstilbu un ikru muskuļus. Iespaidīgākiem rezultātiem apvieno savas pastaigas ar dažādiem vingrinājumiem kāju muskulatūrai.

Iespēja samazināt varikozās vēnas. Pierādīts, ka regulāras pastaigas var palīdzēt samazināt sāpes un nepatīkamo varikozo vēnu izskatu. Protams, neaizmirsti pa atbilstošiem apaviem.

Uzlabos gremošanas trakta darbību. Pēc kārtīgas maltītes, nesteidzies iekrist dīvānā pie TV ekrāna. 30 minūšu pastaiga ļaus sakārtoties gremošanas traktam, kā arī tiks saglabāts stabils cukura līmenis asinīs.

Pieaugs radošums. Zini, kas mazinās tavu radošumu? Atkārtota seriāla “Friends” skatīšanās. Kad dodies pastaigā, līdzi ņem pildspalvu un papīru. Tu neticēsi, cik daudz jaunu ideju nāks prātā. Pastaigas laikā ātri vien attīrīsi prātu no sliktām domām.

Izdari neizdarīto. Vēl viena lieta, ko drīksti ņemt līdzi, ir telefons. Izmanto šo pastaigas laiku, lai piezvanītu sen neredzētiem draugiem, ģimenei. Vai arī beidzot veic to ilgi atlikto darbu – pieraksti vizīti pie zobārsta.

Iedrošinās pievērsties sportam. Pēc pāris nedēļām 30 minūšu pastaiga liksies nieks. Iespējams, šo pastaigu gribēsi pacelt citā līmenī – 30 minūšu skrējienā vai skrituļošanā. Iespējas ir neierobežotas, sāc tās izmantot!

 

 

 

Saistītās tēmas: atpūtapastaigarelaksācijaveselība

youtube icon
Abonēt youtube