Viss, kas būs nepieciešams desertam ir ogas, auzu pārslas, sviests, vājpiena biezpiens un jogurts.

f4909f87dfa8d6c9a59480b1dc8b6b51

Auzu pārslu griljāža

Sākumā pagatavo auzu pārslu griljāžu:

  1. Pannā izkausē 20 gramus sviestu, tam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un  pusi glāzes auzu pārslu.
  2. Uz nelielas uguns apcep auzu pārslas, līdz tās kļūst skaisti zeltainas.
  3. Atstāj tās atdzist.

Ogas:

Tā kā tagad ir vasara, var ņemt svaigas ogas, bet ziemā vai citos gadalaikos var izmantot saldētas ogas.

Mellenes, zemenes vai citas ogas.

Ogām pievieno 100 gramus vājpiena biezpiena un 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām. Visu sablenderē.

Krējuma liķieris:

  1. Krējuma liķiera kārtai sablenderējam kopā 200 gramus vājpiena biezpiena ar 1 tējkaroti vaniļas cukura, 40 gramiem 10% kafijas krējuma un 2 ēdamkarotēm krējuma liķiera .

Šokolāde:

  1. Šokolādes kārtai sajauc kopā 200 gramus vājpiena biezpiena, 2 tējkarotes pūdercukura, 1 tējkaroti kakao, 40 gramus 10% kafijas krējuma un arī visu sablenderē.

 

Deserta trauciņu vietā var izmantot glāzes. Glāzēs 3 kārtās saliek biezpiena masu: ogu, krējuma liķiera un šokolādes. Un galveno garšas niansi šai receptei piešķir auzu pārslu griljāža. Labu apetīti!

P. s. Šis produktu daudzums pietiek 4 porcijām.

Saistītās tēmas: desertsĒdiensfotoogaspārslas

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube