Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs nolēmis tomēr braukt uz olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, bet dosies turp pats par saviem līdzekļiem, otrdien paziņojusi valdība.

Kā ziņots, iepriekš premjers bija nolēmis atteikties no šā brauciena, atzīstot tūrisma aģentūru piedāvātās izmaksas par pārlieku augstām.

“Gribu atbalstīt Lietuvas olimpisko izlasi, bet nevarēju pieļaut, ka valdības kanceleja pārmaksā par biļetēm, jo zemākā cena, kas tika piedāvāta atklātajam iepirkumam, krietni vien pārsniedza to, kāda tiek piedāvāta brīvā pārdošanā internetā. Nolēmu, ka jāatsakās no agrākā piedāvājuma un jāmeklē lētāks variants. Par savām biļetēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm samaksāju pats no saviem līdzekļiem,” teikts valdības vadītāja izplatītajā paziņojumā.

Biļetes Butkevičam izmaksājušas aptuveni 2200 eiro. Par divu viņa padomnieku ceļojuma izdevumiem valdības kanceleja samaksājusi aptuveni 4500 eiro, bet diviem apsardzes darbiniekiem braucienu apmaksās Vadības apsardzības departaments.

Zemākā cena, par ko savlaicīgi sarīkotajā iepirkuma konkursā visai premjera delegācijai braucienu uz olimpiskajām spēlēm piedāvāja tūrisma aģentūras, bija 44 000 eiro, lai gan lidsabiedrību un aviobiļešu rezervēšanas portālos cenas ir vairākas reizes zemākas.

Pagājušajā ceturtdienā uz Riodežaneiro devās Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kura noskatījās atklāšanas ceremoniju un Brazīlijā uzturēsies līdz 10.augustam.

Lietuvu vasaras olimpiskajās spēlēs Brazīlijā pārstāv 67 sportisti.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiek no 5. līdz 21.augustam. Latviju atklāšanas ceremonijā pārstāvēja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, bet Igauniju – kultūras ministrs Indreks Sārs. Viņi ir augstākās savu valstu amatpersonas, kas apmeklē Rio Olimpiādi.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: LietuvaolimpiādePremjerministrsRio

youtube icon
Abonēt youtube