Latvijas basketbola vicečempione “VEF Rīga” sastāvu papildinājusi ar pieredzējušo Armandu Šķēli un lietuviešu basketbolistu Arnu Labucku, kurš pēc sešu gadu pārtraukumu atgriezies Latvijas galvaspilsētas klubā, informēja “VEF Rīga”.

Aizvadītajā sezonā 32 gadus vecais Šķēle īslaicīgi uzspēlēja “Barons”/LDz rindās, bet oktobrī pievienojās “Valmiera”/ORDO komandai, ar kuru maijā kļuva par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu, izcīnot savu otro valsts čempiona titulu.

Šķēle pauda prieku par iespēju atgriezties mājās un spēlēt dzimtās pilsētas vadošajā komandā. “Gaidu iespēju uzspēlēt kopā ar Jāni Blūmu, ar kuru daudz spēlēts kopā gan Latvijas jauniešu izlasēs, gan valstsvienībā. Cerams, ka spēsim izveidot spēcīgu komandu un piesaistīt publiku uz “vefiņa” spēlēm. Mērķis sezonai ir kopā ar VEF izcīnīt vēl vienu čempiontitulu,” pēc līguma parakstīšanas norādīja pieredzējušais basketbolists.

Aizvadītajā sezonā Šķēle 37 LBL spēlēs laukumā pavadīja vidēji 19,2 minūtes, gūstot vidēji 9,5 punktus mačā, izcīnot 4,0 atlēkušās bumbas un izdarot 2,6 rezultatīvas piespēles. Vēl 18 spēlēs Šķēle izgāja laukumā Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur viņam vidēji 20,6 minūtēs 11,2 punkti, 4,7 atlēkušās bumbas un 2,3 rezultatīvas piespēles.

Pēc aizvadītās sezonas Šķēle tika iekļauts arī Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā, taču viņš pats atteicās un nepretendēja uz vietu komandā, kura startēja olimpiskajā kvalifikācijā.

Tikmēr “VEF Rīga” galvenais treneris Jānis Gailītis uzsvēra, ka Armands Šķēle ir basketbolists ar augstām ambīcijām un vēlmi uzvarēt. “Viņš ir nestandarta spēlētājs un spēj veidot situācijas gan sev, gan partneriem, tādējādi izdarot daudzas labas lietas komandas labā. Tāpat neatsverama būs pieredze, ko daudzu gadu laikā Armands guvis dažādos līmeņos un valstīs. Tas viss noteikti noderēs mūsu komandai gaidāmajā sezonā,” bilda komandas galvenais treneris.

Karjeras laikā Šķēle ir pārstāvējis vairākus Latvijas, kā arī virkni ārzemju klubu. Viņš spēlējis Polijas, Beļģijas, Itālijas, Ukrainas, Igaunijas un Turcijas komandās. “Kalev”/”Cramo” komandā Šķēle trīs reizes kļuva par Igaunijas čempionu.

Viens no veiksmīgākajiem posmiem viņam no 2006. līdz 2009.gadam bija “Barons” komandā, ar kuru 2008.gadā tika izcīnīts Latvijas čempionu tituls, bet Šķēle tika atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko dalībnieku. Tāpat ar “Baronu” togad viņam izdevās uzvarēt FIBA Eiropas kausa izcīņā.

Šķēle ir spēlējis visa vecuma Latvijas jauniešu izlasēs, kā arī ilgus gadus pārstāvējis Latvijas valstsvienību, kuras rindās ir aizvadījis 99 spēles, gūstot 779 punktus. Viņš ir piedalījies piecos Eiropas čempionātu finālturnīros.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BasketbolsRīgaŠķēleVEF Rīga

youtube icon
Abonēt youtube