Cik reižu tu esi atmetis ar roku jaunam sporta veidam jau pēc dažiem mēnešiem? Šī problēma kļūst nepārvarama lielākajai daļai jaunpienācēju. Sporta veidu, gluži tāpat kā jebkuru citu darbību, ir nepieciešams izvēlēties, balstoties uz dažādiem faktoriem.

Raksturs

Neignorē savu temperamentu. Ja sporta veidu izvēlas pēc nejaušības principa, tad maz ticams, ka tas tev radīs prieku. Turklāt, visticamāk, tu to drīz vien pametīsi. Stabiliem un balansētiem cilvēkiem visvairāk piestāv garu gabalu skriešana, holēriķiem vairāk piestāvēs kāds cīņas sporta veids, optimisti perfekti izpaudīsies komandas sportu.

Fiziskais komforts

Ikdienā cilvēkam temps nav nepieciešams. Sportam nevajadzētu radīt nogurumu. Gluži pretēji – tas ir labs enerģijas lādiņš. Izmēģini dažādas sarežģītības pakāpes, lai vērotu savu enerģijas un spēka pieaugumu.

Veselības stāvoklis

Pirms sāc nodarboties ar jebkādu sporta veidu, apmeklē ārstu. Gandrīz katram sporta veidam ir nopietna slodze uz sirdi un asinsvadu sistēmu. Ja tev ir problēmas ar muguru, tad nevajag sporta zālē piepūlēties ar svaru cilāšanu. Skriešana un vingrošana ir piemērota ikvienam.

Mērķi

Izvēlies un saproti, ko tu gribi redzēt pēc vairākiem mēnešiem vai gada. Reti kuram patīk pārtrenēti ķermeņi, kas neizskatās dabīgi. Izvēlies ķermeņa daļu, kuru vēlies nodarbināt un attīsti to tā, lai iegūtu to, ko vēlies.

Laiks

Vēl viens ļoti svarīgs faktors – cik daudz laika tu esi gatavs ziedot, mācoties un attīstot sevi? Tikai pastāvīga nodarbošanās sniegs tev redzamus rezultātus.

Saistītās tēmas: AktivitātesSportsTreniņi

youtube icon
Abonēt youtube