Gudrība, ko ir uzkrājuši pieredzējuši autovadītāji visā pasaulē, var tikai palīdzēt pārvarēt dažas grūtības, kas radušās ar tavu auto, padarot braucienus vēl komfortablākus.

Šeit ir 15 praktiski padomi, kas būs noderīgi gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem autovadītājiem.

Ja tu ceļo kopā ar bērniem:

Tu vari izmantot dušas maku, lai vienuviet turētu nepieciešamākās bērnu lietas tuvumā.

Kā ātri atvēsināt automašīnu:

Pilnībā atver vienu no priekšējiem logiem, tad vairākas reizes atver un aizver durvis, kas atrodas pretējā pusē. Tas no mašīnas izdzīs karsto gaisu.

Kā atbrīvoties no švīkām:

Rūpīgi izvēlēta nagu laka var padarīt mazu švīku uz mašīnas gandrīz nepamanāmu. Caurspīdīga laka ir efektīva, jo palīdz cīnīties ar vējstikla švīkām. Uzklāj 2-3 slāņus, un tas plaisām neļaus kļūt lielākām.

Ja uztraucies par to, ka mehāniķis tevi pievils:

Ja tevi māc bažas, ka auto mehāniķis varētu pārspīlēt ar problēmām, kas radušās tavam auto, vienkārši uzdod viņam jautājumus par detaļām, par kurām tu esi pārliecināts, ka tās ir pilnīgā kārtībā.

Kā atbrīvoties no vecām auto uzlīmēm:

Samērcē avīzes gabalu siltā ūdenī un novieto to uz auto uzlīmes, atstāj 10 minūtes.

Ko darīt, ja auto slēdzene ir sasalusi:

Tu vari lietot antibakteriālu roku želeju, lai atsaldētu auto slēdzeni. Izspied to apmēram zirņa lielumā uz pirksta un iesmērē ar to slēdzeni. Pārliecinies, ka želeja ir uzklāta tieši uz slēdzenes cauruma. Želeja satur alkoholu, kas ledum liks ātrāk sakust.

Kā turēt papīra dvieļus vienmēr tuvumā:

Papīra kafijas tase ar vāku ir lielisks priekšmets, kur uzglabāt papīra dvieļus vai kabatlakatiņus.

Kā izveidot vienkāršu telefona turētāju:

Tu vari izmantot vienkāršu matu gumiju, lai piestiprinātu telefonu.

Kā uzturēt mašīnu tīru:

Tu vari izmantot noslēgtu pārtikas konteineru kā atkritumu urnu.

Cilvēkiem, kuriem ir grūtības ar auto noparkošanu:

Ja pavisam nesen esi ieguvis autovadītāja apliecību un vēl aizvien tev sagādā grūtības novietot savu auto, ir atrasts lielisks veids kā šo problēmu atrisināt. Piekarini tenisa bumbiņu pie loga vietā, kur tev nepieciešams apturēt mašīnu. Tas palīdzēs nebraukt pārāk tālu, kā arī palīdzēs sajust mašīnas dinamiku.

Lukturu tīrīšana:

Tu nekad neticēsi, bet parasta zobu pasta ir lieliska alternatīva dārgam tīrīšanas šķidrumam. Izspied nedaudz zobu pastas uz kādas no vecajām zobu birstēm un enerģiski berzē to uz lukturiem. Pēc tam visu nomazgā ar ūdeni.

Kā tīrīt grūti sasniedzamas vietas:

Krāsu birste ir patiešām labs putekļu tīrīšanas līdzeklis grūti sasniedzamās vietās.

Aizsargā sevi no saules gaismas:

Šis triks ir aizgūts no pilotiem. Ja tev acīs spīd saule, izmanto plānu plastmasas loksni, lai tā veidotu atspīdumu. Pateicoties statiskajai elektrībai, tā pielips pie vējstikla.

Kā pasargāt durvis no švīkām:

Tiem, kam pieder šauras garāžas, der izmēģināt šo triku – pievienot putas strēmeli pie garāžas sienas. Tas samazinās durvju skrāpēšanas risku, kad vēlēsies izkļūt no automašīnas.

Kā būt gatavam visam:

Neparedzētu problēmu gadījumā vienmēr vadā līdzi izdzīvošanas komplektu – vecmodīgs mobilais tālrunis vai tālrunis ar rezerves akumulatoru, ūdens pudele un nelieli pārtikas krājumi, siltas drēbes vai sega.

Saistītās tēmas: Autofotopadomi

youtube icon
Abonēt youtube