Maikls Felpss ir pieradis mainīt vēsturi un tagad viņš to atkal piedzīvo.

Mums būtu jāatgriežas 2160 gadus iepriekš un vairāk nekā divas nedēļas jāmeklē kāds, kurš spētu pārspēt “Baltimoras lodi” jeb Maiklu FelpsuASV peldēšanas zvaigzne sestajā olimpisko spēļu dienā izcīnīja savu 22. zelta medaļu un ceturto zelta medaļu šajās olimpiskajās spēlēs 200 metru kompleksajā peldējumā, kurā ceturtajās spēlēs pēc kārtas viņš ir neuzvarams.

Felpsa neiedomājamie sasniegumi – 13 individuālās uzvaras pārspēj labākā Senās Grieķijas skrējēja Leonidas of Rhodes sasniegumus. Saskaņā ar olimpisko spēļu mājaslapu, Leonidas sasniegumi laikā no 164. līdz 152. gadam pirms Kristus bija 12 individuālās uzvaras. Varbūt vēl pēc 2000 gadiem par Felpsa panākumiem runās tāpat kā par senajiem grieķiem.

Tomēr Felpss nebija vienīgais, kas ASV atnesa medaļas – 100 metru brīvajā stilā sievietēm uzreiz divas olimpiskās čempiones, kas uzrādīja identisku laiku, bija amerikāniete Simona Manuela un tikai 16 gadus vecā kanādiete Penija Oleksiaka. Vēl viens triumfs ASV (jāpiemin, ka ASV šobrīd ir jau 11 zelta medaļas tieši peldēšanā!) 200 metru peldēšanā uz muguras – zelts Raienam Mērfijam. Visbeidzot vakara programma sākās ar 200 metru peldēšanu brasā sievietēm, un tur triumfs japānietei Rie Kaneto.

Amerikāniete Simona Manuela un 16 gadus vecā kanādiete Penija Oleksiaka svin panākumus

Saistītās tēmas: ASVMaikls FelpsspeldēšanaRiozelts

youtube icon
Abonēt youtube